Εξπρες Σκοπελίτης και Μ. Κωβαίος έδωσαν λύση στους νεφροπαθείς της Πάρου

λιμάνια, Εξπρες Σκοπελίτης

Το Εξπρες Σκοπελίτης, το βαπόρι που έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο στις Κυκλάδες. Για την απρόσκοπτη βοήθεια που προσφέρει εδώ και χρόνια, εξυπηρετώντας εκατοντάδες κατοίκους, ειδικά την δύσκολη χειμερινή περίοδο.

Το Εξπρες Σκοπελίτης έδωσε λύση και μάλιστα άμεσα, στο μείζον θέμα που είχε τεθεί, με τους νεφροπαθείς της Πάρου οι οποίοι ταξιδεύουν στη Νάξο τρεις φορές την εβδομάδα για την απαραίτητη θεραπεία (αιμοκάθαρση) στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Αναχωρούν δηλαδή το πρωί και με το απογευματινό, επιστρέφουν και πάλι στο σπίτι τους.

Η μείωση των πρωινών δρομολογίων έφερε σύγχυση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν παρεμβάσεις, επί τούτου. Ο Δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος, σε συνεννόηση με τον καπετάν-Γιάννη Σκοπελίτη, έφεραν σε χρόνο μηδέν την λύση για τους νεφροπαθείς, με αποτέλεσμα το πλοίο να προσεγγίζει δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) και για το χρονικό διάστημα 7 – 19 Ιανουαρίου, στο Πίσω Λιβάδι Πάρου, μεταφέροντας του ασθενείς στη Νάξο.

Μάλιστα ο κ. Κωβαίος με δημοσίευμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε τα εξής:

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι ύστερα από προσωπικές μου ενέργειες και την υποστήριξη των παραγόντων που αναφέρω παρακάτω, δόθηκε επιτέλους λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι νεφροπαθείς του νησιού μας.

Στο αίτημά μου για την τροποποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με τρόπο που να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες αιμοκάθαρσης των συμπολιτών μας, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ανταποκρίθηκε άμεσα και αισθάνομαι την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω από καρδιάς. Οι δυο πλοιοκτήτριες εταιρίες, Μικρές Κυκλάδες και Hellenic Seaways, άλλαξαν το πλέγμα των δρομολογίων τους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν καταλλήλως. Ενώ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου επιλήφθησαν άμεσα του θέματος. Σε όλους αυτούς οφείλονται θερμές ευχαριστίες.

Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στον καπετάν-Γιάννη Σκοπελίτη, ο οποίος από την πρώτη μας επικοινωνία εξέφρασε τη ρητή του επιθυμία να συμβάλει με κάθε τρόπο στην εξυπηρέτηση των ασθενών και των συνοδών τους για τη μετάβασή τους στη Νάξο. Η οικογένεια του προσφέρει τα μέγιστα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων και την εξυπηρέτηση των Κυκλαδιτών σε κάθε τους ανάγκη επί 3 γενιές τώρα. Τους είμαστε ευγνώμονες.

Επίσης, μόλις ενημερώθηκα από τον καπετάν-Γιάννη ότι αύριο, Πέμπτη 07/01/2021, το Εξπρες Σκοπελίτης θα περάσει από το Πίσω Λιβάδι στις 10:25 το πρωί. Η έκδοση των εισιτηρίων θα γίνεται από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Santorineos Travel και στους νεφροπαθείς θα χορηγείται μηδενικό εισιτήριο.

cyclades24.gr