Πρώτη προσέγγιση του Εξπρες Σκοπελίτης στο Πίσω Λιβάδι Πάρου (video)

Εξπρες Σκοπελίτης

Όπως είχαμε γράψει στις 7 Ιανουαρίου, το Εξπρες Σκοπελίτης έδωσε λύση και μάλιστα άμεσα, στο μείζον θέμα που είχε τεθεί, με τους νεφροπαθείς της Πάρου οι οποίοι ταξιδεύουν στη Νάξο τρεις φορές την εβδομάδα για την απαραίτητη θεραπεία (αιμοκάθαρση) στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Αναχωρούν δηλαδή το πρωί και με το απογευματινό, επιστρέφουν και πάλι στο σπίτι τους.

Η μείωση των πρωινών δρομολογίων έφερε σύγχυση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν παρεμβάσεις, επί τούτου. Ο Δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος, σε συνεννόηση με τον καπετάν-Γιάννη Σκοπελίτη, έφεραν σε χρόνο μηδέν την λύση για τους νεφροπαθείς, με αποτέλεσμα το πλοίο να προσεγγίζει δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) και για το χρονικό διάστημα 7 – 19 Ιανουαρίου, στο Πίσω Λιβάδι Πάρου, μεταφέροντας του ασθενείς στη Νάξο.

Μάλιστα ο κ. Κωβαίος με δημοσίευμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε τα εξής:

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι ύστερα από προσωπικές μου ενέργειες και την υποστήριξη των παραγόντων που αναφέρω παρακάτω, δόθηκε επιτέλους λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι νεφροπαθείς του νησιού μας.

Στις 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσέγγιση του Εξπρες Σκοπελίτης στο Πίσω Λιβάδι της Πάρου και ο κ. Σταμάτης Παγώνης κατέγραψε αυτή την προσέγγιση με το φακό του στο βίντεο που ακολουθεί.

[youtube id=”JebXxvduhrg”]