Χωρίς το “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” τελικά ο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” στο Μαρόκο!

Ξεκίνησε σήμερα μονάχο του τα δρομολόγια στη γραμμή Algeciras-Tangier Med, το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της νεοσύστατης Africa Morocco Link (AML).

Αρχικά το πλοίο θα εκτελεί 3 καθημερινές αναχωρήσεις, από κάθε λιμάνι, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η γραμμή θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Οκτωβρίου.

Δυσμενής εξέλιξη, πάντως, αποτελεί η απόφαση των αρμόδιων αρχών να εμποδίσουν τελικά τη δρομολόγηση του πλοίου «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στη γραμμή, γεγονός που αναμένεται να αλλάξει τα σχέδια της AML για την αξιοποίηση του μεγάλου πλοίου, το οποίο πιθανότατα να δούμε δρομολογημένο σε κάποια άλλη γραμμή από αυτές που σχεδιάζει να επεκταθεί η νεοσύστατη εταιρεία. Επικρατέστερο λιμάνι αφετηρίας θεωρείται το Nador ή η Almeria.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός στόχος της AML, ήταν η δυναμική είσοδος της στην αγορά του Μαρόκου με δυο πλοία, επιδίωξη που στο αρχικό της στάδιο δείχνει να μην υλοποιείται.

Το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» έχει ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία το 1990. Έχει μήκος 141,5 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 1.465 επιβάτες και 300 Ι.Χ. (634 γραμμικά μέτρα), ενώ έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 21 κόμβους.

Καλά ταξίδια

[email protected]

Φώτο:http://www.aml.ma/en/