Βυθίστηκε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βυθίστηκε ρυμουλκό με 14 ναυτικούς στον Ατλαντικό ωκεανό

Στον Ατλαντικό ωκεανό βυθίστηκε το ρυμουλκό Bourbon Rhode με 14 ναυτικούς. Η πλοιοκτητρια εταιρεία Bourbon Offshore ανέφερε ότι τρία μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από τη θαλασσα καθώς βρέθηκαν σε μια σωσίβια σχεδία.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι το πλοίο έχει βυθιστεί, ενώ η επιχείρηση για τον εντοπισμό των έντεκα μελών του πληρώματος που αγνοούνται συνεχίζεται.

Ο καιρός στη ζώνη αναζήτησης βελτιώθηκε από τότε που το ρυμουλκό αναφέρθηκε αρχικά σε κίνδυνο την Πέμπτη.

“Στο πλαίσιο των ερευνών αναζήτησης του Bourbon Rhode που ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου, οι κινητοποιημένες ομάδες διάσωσης εντόπισαν μια σωσίβια λέμβο με 3 μέλη του πληρώματος η οποία ταυτοποιήθηκε από ένα αεροσκάφος Falcon 50 ειδικά εξοπλισμένο για αυτό το είδος αποστολής που έχει αποσταλεί από το γαλλικό ναυτικό “, ανέφερε η Bourbon Offshore το Σάββατο. “Τα 3 μέλη του πληρώματος βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.”

“Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλοίο βυθίστηκε. Η έρευνα εξακολουθεί να διεξάγεται με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται.

EFkGIYKW4AICMAk

Όλα τα απαραίτητα μέσα υλοποιούνται από το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. Πολλά εμπορικά πλοία έχουν αλλάξει την πορεία τους για να προσφέρουν βοήθεια.

Το Γαλλικό Ναυτικό ανέπτυξε ένα Falcon 50 από το Ντακάρ, καθώς και την φρεγάτα Ventôse για να βοηθήσει στην ερευνα.

Το Bourbon Rhode, με πλήρωμα δεκατεσσάρων ατόμων, βρισκόταν περίπου 1.200 ναυτικά μίλια από το νησί της Μαρτινίκας, που βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα, όταν έστειλε σήμα κινδύνου το οποίο έλαβαν οι γαλλικές αρχές την Πέμπτη το πρωί, μετά τη έναρξη του τυφώνα Lorenzo.

Κάποια στιγμή το Bourbon Rhode αναφέρθηκε ότι βρισκόταν μόλις 60 ναυτικά μίλια από το μάτι του τυφώνα Lorenzo, ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν ένας κύριος τυφώνας της κατηγορίας 4, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ αρχικά αναφέρθηκε ότι υπάρχει εισροή νερού στο πίσω μέρος του σκάφους.

Το Bourbon Rhode αποτελεί μέρος του στόλου ρυμουλκών της Bourbon, το οποίο παρέχει υπηρεσίες βοήθειας και υποστήριξη υπεράκτιων τερματικών σταθμών πετρελαίου και φυσικού αερίου και ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας στα FPSOs.
Screenshot_20190929-125512 Screenshot_20190929-125522