Βυθίστηκε στη Βηρυτό το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen

βυθίστηκε

Στο λιμάνι της Βηρυτού ανετράπει και βυθίστηκε τις πρωινές ώρες το κρουαζιερόπλοιο «Orient Queen» της εταιρείας «Abu Maree Lines» του επιχειρηματία Mari Abu Merhi. Το πλοίο υπέστει σοβαρές ζημιές από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι ενώ έχασαν τη ζωή τους δυο ναυτικοί, και τραυματίστηκαν άλλο επτά.

 

Ήταν τόσο σοβαρές οι ζημιές που υπέστη το πλοίο από την έκρηξη, που όλες οι προσπάθειες διάσωσης της ήταν ανεπιτυχείς και το Orient Queen βυθίστηκε σε μια σκοτεινή μέρα για την ιστορία του Λιβάνου.

βυθίστηκε

orient_queen1

[youtube id=”NKdJau40IX0″]

Συγκλονισμένος δήλωσε ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του πλοίου Mari Abu Merhi για το θάνατο των δύο ναυτικών του πλοίου και όλων όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν την καταστροφή και ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες», λέγοντας ότι «αυτό που συνέβη ήταν καταστροφή από όποια σκοπιά και αν το δει κανείς. Ανθρωπιστική, οικονομική, χρηματοοικονομική και τουριστική και “καλεί το κράτος να” επιτύχει μια ταχεία διαφανή έρευνα, να ανακοινώσει τα αποτελέσματα και να λογοδοτήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία αυτή και χωρίς καθυστέρηση γιατί αυτό που συνέβη είναι απίστευτο, πέρα από κάθε λογική και φαντασία.

 

Το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen, ήταν το πρώην Vistamar με τη χαρακτηριστική κίτρινη φορεσιά το οποίο είχε περάσει και από τα Ελληνικά νερά. Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί το 1989 και είχε μήκος 120,8μ και πλάτος 16,82μ. Στην καριέρα του άλλαξε τέσσερα ονόματα καθώς το 2012 μετονομάστηκε σε Orient Queen II, το 2016 σε Med Queen και το 2018 σε Orient Queen.

vistamar