Συνάντηση Κουρουμπλή με εφοπλιστές για την ελληνική ναυτιλία

Με το προεδρείο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Committee) συναντήθηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά από αίτημα των εφοπλιστών του Λονδίνου.

Στη συνάντηση από πλευράς των Ελλήνων εφοπλιστών επισημάνθηκε με ιδιαίτερη έμφαση η αναγκαιότητα περαιτέρω αναβαθμισμένης εκπροσώπησης της χώρας μας σε διεθνή fora, τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση από έμπειρα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Θέση με την οποία συμφώνησε ο Π. Κουρουμπλής, καθώς όπως εξήγησε αυτό επιβάλλεται από το εύρος της ναυτιλιακής νομοθεσίας και την πολυπλοκότητα των θεμάτων που συζητούνται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τους ναυτιλιακούς φορείς.

Οι Έλληνες εφοπλιστές αναφέρθηκαν ακόμα στην ανάγκη υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλίας στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον δραστηριοποίησής της, κάτι που μπορεί να συμβεί με την αναβάθμιση του ανθρώπινου παράγοντα, την αντιμετώπιση της έλλειψης κατάλληλα εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων ναυτικών για τη στελέχωση των ελληνικών και ελληνόκτητων πλοίων, καθώς και με τη ναυτική εκπαίδευση και τη βελτίωση των υποδομών της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης και στελέχη του υπουργείου

Συντάκτης:
Χριστίνα Παπασταθοπούλου