Στο λιμάνι Λάρνακας κατέπλευσε το πολεμικό πλοίο από το Ομάν

Κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι Λάρνακας το πλοίο ανοικτής θαλάσσης, το οποίο χάρισε το Σουλτανάτο του Ομάν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του από λιμάνι στο Ομάν πριν μία βδομάδα. Πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ και χθες το πρωί έδεσε αρχικά στο αγκυροβόλιο έξω από το λιμάνι Λάρνακας και, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε μέσα στο λιμάνι.

Το πλοίο αποφασίστηκε να δέσει στο λιμάνι Λάρνακας, καθώς, λόγω μεγέθους (κυρίως του βυθίσματος), δεν υπήρχε η δυνατότητα να καταπλεύσει στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει συνολικό μήκος 61,47 μέτρα, πλάτος 10,67 μέτρα, βύθισμα 3,9 μέτρα, εκτόπισμα 948 τόνους, έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων, ενώ η οικονομική του ταχύτητα είναι 12 ναυτικά μίλια.

Το πλοίο μεταφέρθηκε στην Κύπρο από αξιωματικούς του Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, τους οποίους συνόδευαν αξιωματικοί από το Βασιλικό Ναυτικό του Ομάν, οι οποίοι παράλληλα με το ταξίδι εκπαίδευσαν σε πραγματικές συνθήκες τους Κύπριους αξιωματικούς στα τεχνικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας και της διακυβέρνησης του πλοίου.

Πηγή: philenews.com