ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαν σήμερα το ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ

Σαν σήμερα, πριν 19 χρόνια γράφτηκε η πιο “μαύρη” σελίδα στην Εληνική ακτοπλοία. Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2000, και ώρα 22:15 όταν το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ βυθιζόταν έξω από το λιμάνι της Πάρου και 81 άνθρωποι έχαναν άδικα τη ζωή τους στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου.

Το εγ/ογ ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, με 472 επιβάτες και 61 άτομα πλήρωμα που είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά με προορισμό Πάρο-Νάξο-Ικαρία-Σάμο-Πάτμο-Λειψούς προσέκρουσε στις βραχονησίδες “Πόρτες” λίγο έξω από το λιμάνι της Πάρου.

Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν να χάσουν τη ζωή τους 81 άνθρωποι. Πολλοί κατάφεραν να σωθούν χάρη στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό των ψαράδων της Πάρου αλλά και πολλών ηρωικών επιβατών που βοήθησαν στη εγκατάλειψη του πλοίου. Από τότε έχουν περάσει 14 χρόνια και όλοι γνωρίζουμε τί συνέβει εκείνη τη νύχτα. Ας μήν αναφερθούμε σε λεπτομέρειες που ξυπνούν άσχημες μνήμες. Ας θυμηθούμε με σεβασμό όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα στη θάλασσα και είναι σίγουρο οτι όλοι τους είναι “ζωντανοί” στις καρδιές των δικών τους ανθρώπων..