Βρέθηκε το πρώτο άψυχο σώμα ναυτικού του πλοίου EL FARO

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων ναυτικών του φορτηγού EL FARO που εξαφανίστηκε την Τετάρτη το απόγευμα λίγο έξω από τις Μπαχάμες. Από τις πρώτες ώρες μια τεράστια επιχείρηση της ακτοφυλακής είναι σε εξέλιξη. Η cpt Mark Fedor από την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε πως εκτός από ένα σωσίβιο του πλοίου καθώς και υπολείμματα πετρελαίου, έχει βρεθεί ήδη ένα πτώμα που ανήκει σε μέλος του πληρώματος του EL FARO. Το άψυχο σώμα επέπλεε στο νερό φορώντας τη στολή εμβαπτίσεως (immersion suit). Επίσης βρέθηκε η μία από τις 2 σωστικές λέμβους του πλοίου η οποία όμως ήταν άδεια και σε κακή κατάσταση. Οι έρευνες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και πλέον εστιάζονται στην ανεύρεση επιζώντων καθώς η ακτοφυλακή πιστεύει πως το πλοίο έχει βυθιστεί.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον από την άδεια σωστική λέμβο είναι αν αυτή έπεσε στη θάλασσα μετά από προσπάθειες του πληρώματος και αν ναι τότε γιατί βρέθηκε άδεια. Το σενάριο που θέλει το πλήρωμα να προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τις σωστικές λέμβους ενισχύεται από το γεγονός οτι το άψυχο σώμα φορούσε τη στολή εμβαπτίσεως (immersion suit)  ενώ γύρω του επέπλεαν και άλλες τέτοιες άδειες όμως στολές.

Η στολή εμβαπτίσεως είναι μια ειδική αδιάβροχη στολή η οποία προστατεύει ένα άτομο από την υποθερμία όταν βρεθεί στη θάλασσα με πολύ χαμηλή θερμοκρασία, που συνήθως συμβαίνει όταν ένα σκάφος είναι υπό εγκατάλειψη.

 

{jcomments on}