Εντοπίστηκε το ναυάγιο του EL FARO. Η γέφυρα έχει αποκοληθεί από το πλοίο

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) επιβεβαίωσε οτι η ομάδα διάσωσης του Ναυτικού των ΗΠΑ έχει βρει το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου της ΤΟΤΕ Maritime, EL FARO που εξαφανίστηκε κοντά στις Μπαχάμες όταν βρέθηκε στην πορεία του τυφώνα Joaquin.

Μετά την βιντεοσκόπηση του ναυαγίου από τη βιντεοκάμερα του Curv 21, ενός τηλεκατευθυνόμενου οχήματος (ROV), αποκαλήφθηκε ότι το σκάφος βρίσκεται σε όρθια θέση με την πρύμνη θαμμένη περίπου 9μ στο βυθό.

Η γέφυρα του πλοίου και το deck κάτω από αυτή, έχουν αποκολληθεί από το σκάφος και δυστυχώς δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

 

Επιπλέον, η συσκευή καταγραφής δεδομένων ταξιδιού (VDR) που θα μπορούσε να εξηγήσει τους λόγους της τραγωδίας, δεν έχει βρεθεί.

Το πλοίο εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 4,5χλμ και 35 χλμ βορειοανατολικά των Crooked Islands.
Η ομάδα διάσωσης παρά τις προσπάθειες δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει στο sonar, στόχους με δομή παρόμοια με τη δομή της γέφυρας που λείπει.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, το φορτηγό πλοίο EL FARO, με 33 άτομα πλήρωμα, ταξίδευε από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα προς το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, όταν η τροπική καταιγίδα Joaquin μετατράπηκε σε τυφώνα. Μετά από μηχανική βλάβη το πλοίο βρέθηκε στην πορεία του τυφώνα και κάθε επικοινωνία με την στεριά διακόπηκε. Δυστυχώς ακόμα 32 ναυτικοί αγνοούνται καθώς μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μόνο μια σωρός.{jcomments on}