50 εκατομύρια ευρώ άντλησε η Navios Containers εκδίδοντας νέες μετοχές

avios maritime

Με ώθηση από τα πράσινα πρόσημα στα ταμεία της ναυτιλιακής Navios Maritime Containerships, η Αγγελική Φράγκου αναζητά τρόπους για την επέκταση του στόλου της.

Αυτό επιβεβαίωσε και η ίδια σε τοποθέτηση της, «Πιστεύουμε ότι η αγορά των containers συνεχίζει να δίνει ελκυστικούς υποψηφίους για εξαγορές. Αναζητάμε ενεργά ευκαιρίες για όσο αυτή η ευνοϊκή αγορά παραμένει».

Στο πλαίσιο αυτό η Navios Maritime Containers,  προχώρησε σε έκδοση νέων μετοχών αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στην αγορά OTC του Όσλο εταιρεία, εξέδωσε 9,1 εκατομμύρια μετοχές έναντι 5,50 δολαρίων η καθεμιά, με τα έσοδα από την πώληση να προορίζονται για την κάλυψη μέρους της δαπάνης για την απόκτηση τεσσάρων panamaxes, που θα στοιχίσει συνολικά 96,8 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για πλοία τα οποία καλύπτονται με χρονοναύλωση για περίπου τρία χρόνια έναντι 27.156 δολαρίων ημερησίως.

Υπενθυμίζεται  ότι η Navios Containerships πρόσθεσε πρόσφατα στον στόλο της δύο containerships (χωρητικότητας 4.250-teu και κατασκευής 2009), με το κόστος και για τα δύο πλοία να ανέρχεται στα 19,75 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα που αναμένεται να αποφέρουν στην εταιρεία τους επόμενους 12 μήνες υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύριο δολάρια -χωρίς να συνυπολογίζονται ενδεχόμενοι τόκοι, φόροι και αποσβέσεις- σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς.

dealnews.gr