Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο πλοίο. Όμηροι 19 ναυτικοί

επίθεση πειρατών

Επίθεση πειρατών δέχθηκε ένα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο από το οποίο οι πειρατές απήγαγαν 19 μέλη του πληρώματος, 18 Ινδούς και ένα Τούρκο. Επίσης άλλα επτά μέλη παραμένουν επί του πλοίου.

Η επίθεση στο δεξαμενόπλοιο  Nave Constellation (ναυπηγημένο το 2010, 298.000 dwt) της Navios Maritime Acquisitions 26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό  Egina terminal, νότια του νησιού Bonny στην Νιγηρία έγινε στις 3 Δεκεμβρίου.

Σε δήλωση τους εκπρόσωποι της εταιρείας διαχείρισης Anglo-Eastern και της πλοιοκτήτριας εταιρείας Navios ανέφεραν ότι το πλοίο δέθηκε πειρατική επίθεση 77 ναυτικών μιλίων από το νησί Bonny. Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ  ήταν έμφορτο όταν δέχθηκε την επίθεση από ένοπλους άνδρες αργά το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου.

Οι πειρατές αποχώρησαν από το πλοίο παίρνοντας 19 ναυτικούς ως ομήρους. Επτά ναυτικοί παρέμειναν στο πλοίο και πήραν εντολή να μεταφέρουν το δεξαμενόπλοιο σε ασφαλή θέση. Δεν υπήρξε ρύπανση ή βλάβη στο πλοίο.

Επισημαίνεται ότι όλες οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του κράτους σημαίας, έχουν ειδοποιηθεί και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση ων 19 ομήρων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοεμβρίου, ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, ένοπλοι-πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνικό τάνκερ «ΕLKA Αριστοτέλης» και απήγαγαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, έναν 20χρονο Έλληνα ναυτικό, δύο Φιλιππινέζους κι έναν Γεωργιανό. Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων συνεχίζονται.

naftemporiki.gr 

φωτο: vesselfinder.com