1 δισ. Δολάρια η αποζημίωση της διώρυγας του Σουέζ

διώρυγα Σουέζ

Νομική μάχη αναμένεται να ξεσπάσει ανάμεσα στην αρχή διαχέιρησης της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) και την Evergreen καθώς η πρώτη απείλησε να υποβάλει αξίωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τις απώλειες που προκλήθηκαν από το κλείσιμο του καναλιού του Σουέζ από το ULCS Ever Given .

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SCA, Osama Rabie, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η αρχή προσπαθεί να κατγράψει τις απώλειες, τις ζημιές και το κόστος  που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

«Οι εκτιμήσεις, που θέλουν, θα φτάσουν ένα δισεκατομμύριο δολάρια και λίγο περισσότερο», είπε, σύμφωνα με μια έκθεση του Reuters σχετικά με μια έκθεση για τον αιγυπτιακό τηλεοπτικό σταθμό Sada Elbalad.

«Αυτό είναι το δικαίωμα της χώρας», δήλωσε η Ράμπι, σύμφωνα με το Reuters.

Ο υψηλός ισχυρισμός θεωρείται στους νομικούς κύκλους ως το ξεκίνημα στο τι είναι πιθανό να είναι μια μακροχρόνια νομική μάχη.

Ωστόσο, οι ναυλωτές της Ever Given με έδρα την Ταϊβάν, Evergreen, δεν φαίνεται να περιμένουν να πληρώσουν για οποιαδήποτε ευθύνη. Ο πρόεδρος της Evergreen, Eric Hsieh δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ταϊβάν: «Η έκθεση του κινδύνου στο περιστατικό είναι πολύ, πολύ χαμηλή… Είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τη μεταφορά φορτίων στο πλοίο. Ακόμα κι αν έχουμε κάποιες αξιώσεις, αυτές θα καλύπτονται από ασφάλιση.