Μετά την P&O Ferries, κι άλλες εταιρείες ενδιαφέρονται να υψώσουν Κυπριακή σημαία

Κυπριακή σημαία

Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες με επιβατηγά πλοία για εγγραφή των πλοίων τους στο κυπριακό νηολόγιο, και ύψωση της Κυπριακής σημαίας, μεταξύ άλλων, λόγω και των πιθανών επιπτώσεων από το Brexit, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης της βρετανικής ναυτιλιακής εταιρείας P&Ο Ferries να τοποθετηθεί η κυπριακή σημαία σε όλα τα πλοία της εταιρείας που εκτελούν δρομολόγια στη Θάλασσα της Μάγχης.

Η κ. Πηλείδου ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεωνπως “σίγουρα είναι θετικό το γεγονός ότι εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς επιλέγουν την Κύπρο ανάμεσα σε πολλούς εναλλακτικούς προορισμούς. Τα κριτήρια που εξετάζουν τέτοιες εταιρείες είναι πολλά και αφορούν τόσο την ποιότητα της εξυπηρέτησης της ναυτιλιακής διοίκησης, όσο και τις προδιαγραφές ασφαλείας και αξιοπιστίας της κάθε σημαίας”, επεσήμανε.

Σημείωσε πως η Κυπριακή σημαία είναι στη λευκή λίστα σύμφωνα με τα σχετικά μνημόνια κατανόησης του Παρισιού και του Τόκιο για τον έλεγχο κράτους λιμένα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ποιοτικότερες σημαίες παγκοσμίως.

“Επίσης ως Υφυπουργείο παρέχουμε 24ωρη εξυπηρέτηση και εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη στους πελάτες μας”, είπε η κ. Πηλείδου, σημειώνοντας πως “πέραν από το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης εταιρείας, επιπρόσθετες εταιρείες με παρόμοιες δραστηριότητες έχουν εγγράψει πλοία στο κυπριακό νηολόγιο ή έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την κυπριακή σημαία”.

Επιπρόσθετα, δυο οργανισμοί ασφάλισης θαλάσσιων μεταφορών έχουν επιλέξει την Κύπρο ως βάση εντός ΕΕ, λόγω των πιθανών επιπτώσεων του Brexit, κατέληξε η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

www.cyprusjournal.com.cy