Νέο συλλαλητήριο κατά Ερτογάν στη κατεχόμενη Κύπρο

Στόχος των μουσουλμάνων της Κύπρου (αποκαλούμενων Τουρκοκυπρίων) έγινε πλέον ο ίδιος ο Ταγίπ Ερτογάν.  Μάλιστα προς …τιμήν του θα πραγματοποιηθεί αύριο νέο συλλαλητήριο στη κατεχόμενη Κύπρο.  Όπως αναφέρει ο Κυπριακός Τύπος, τα πνεύματα έχουν πλέον οξυνθεί σε επικίνδυνο βαθμό εξ’ αιτίας των κονδυλίων που τους έκοψε η τουρκική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τώρα οι Τουρκοκύπριοι να στρέφονται και εναντίον των εποίκων.

 

Και μύνηση κατά του Ερτογάν
 
Στο μεταξύ δεκαπέντε  δικηγόροι από τα κατεχόμενα με επιστολή τους προς το Γραφείο του Δημόσιου Κατήγορου στην Άγκυρα, κατηγορούν τον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι προσέβαλε με τις δηλώσεις του (περί υιοθετημένων κτλ.) τους Τουρκοκύπριους και ζητούν την τιμωρία του. Στην επιστολή-μήνυσή τους, οι 15 δικηγόροι σημειώνουν ότι η κίνησή τους δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας, αλλά κατά του Ερντογάν.

Το συλλαλητήριο που οργανώνεται στα κατεχόμενα προβλέπεται να είναι ογκώδες και αναμένεται να στείλει μηνύματα και προς το κατοχικό καθεστώς, αλλά και προς την τουρκική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον αυξημένο αριθμό εποίκων που εισρέουν στην Κύπρο, αλλά και για τα οικονομικά μέτρα που τους έχουν επιβληθεί.

Ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος της Κοινοτικής Δημοκρατίας κ. Μεχμέτ Τσακιτζή είπε σε δηλώσεις του ότι η «δέσμη οικονομικών μέτρων» επιβλήθηκε από την Άγκυρα στους Τουρκοκύπριους και ζήτησε παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο λόγος που οι Τουρκοκύπριοι αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι η μη επίλυση του κυπριακού, η οποία περισσότερο επηρεάζει τους Τουρκοκύπριους.

Ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχόμενων κ.Ιρσέν Κουτσιούκ (ο οποίος προσφάτως βρισκόταν στην Άγκυρα επιχειρώντας να εκτονώσει την κατάσταση) κάλεσε τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου να μην αναρτήσουν πανό που να ενοχλήσει την Τουρκία.