Πρώτη “βουτιά” για το καμάρι της AIDA Cruises

Η επόμενη γενιά των χωρητικότητας 3.250 επιβατών “Club Ships” για την Aida Cruises είναι πλέον στο νερό. Το 124.500 gross ton, AIDA prima εγκαινιάστηκε επίσημα στις 3 Μαίου του 2014, στα ναυπηγεία Nagasaki της Mitsubishi Heavy Industries Ltd ( MHI ) στο0Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Μετά από αρκετές ημέρες από τα trials που το πλοίο δοκίμασε τη σταθερότητα, την πλευστότητα του και τα συστήματα ναυσιπλοίας, το πλοίο θα πρέπει να μετακινηθεί στο Kojagi Dock στις παρυφές του Ναγκασάκι, όπου θα πραγματοποιηθεί το τελικό φινίρισμα στουε εσωτερικούς χώρους.

Το AIDA prima είναι το νεότερο και μεγαλύτερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ για τη γερμανική εταιρεία. Οι εργασίες για το πρώτο από τα δύο ιαπωνικής κατασκευής πλοία ξεκίνησαν στις 30 Ιουνίου του 2013. Οι εργασίες θα συνεχίσουμε όλο αυτό το χρόνο και το μισό της επόμενης χρονιάς, με την παράδοση να αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2015, έξι μήνες αργότερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το δεύτερο πλοίο θα παραδοθεί ένα χρόνο αργότερα.

aida prima

photo: maritimematters.com


Η νέα AIDAprima θα είναι ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα πλοία στον κόσμο. Με μια λεπτή σχεδίαση της γάστρας, το πλοίο θα πλέει κυριολεκτικά σε ένα στρώμα από αέρα. Το σύστημα Air lubrication της Mitsubishi, χρησιμοποιώντας φυσαλίδες κάτω από την ίσαλο γραμμή θα μειώσει την τριβή και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Οι εκπομπές καυσαερίων θα μειωθούν από ένα πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα φιλτραρίσματος. Αυτή η τεχνολογία επεξεργασίας καυσαερίων βοηθά στον έλεγχο των τρειών πιο σημαντικών εκπομπών, το οξείδιο του αζώτου, το οξείδιο του θείου και σωματίδια αιθάλης, τα οποία θα πρέπει να μειωθεί κατά 90 με 99 %. Το πλοίο έχει μήκος 300 μέτρα, και πλάτος 37,60 μέτρα και θα μεταφέρει 3.250 επιβάτες.
Ανάμεσα στις κυριότερες παροχές για τους επιβάτες είναι το “Four Elements” που περιγράφεται ως «κατάστρωμα δραστηριοτήτων» αφιερωμένο στα στοιχεία της φύσης, συμπεριλαμβανομένων της γης, του αέρα, του νερού και της φωτιάς. Μια νεροτσουλήθρα και τοίχοι αναρρίχησης καλύπτουν τουλάχιστον δύο από τα στοιχεία της φύσης. Μια διαφορετική περιοχή για τα παιδιά και θα υπάρξει ένα ολοκαίνουργιο AIDA Mini Club που θα παρέχει φροντίδα στα παιδιά ηλικίας έξι μηνών και πάνω. Το Beach Club στεγάζεται κάτω από ένα διαφανή θόλο που παρέχει μια θέση για τους επιβάτες για να χαλαρώσουν γύρω από την πισίνα στη διάρκεια της ημέρας πριν η περιοχή μεταμορφωθεί σε ένα χώρο πάρτυ που συνεχίζεται όλη τη νύχτα.

AIDA-PRIMA

photo: maritimematters.com

Το παρθενικό του ταξίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τη Γιοκοχάμα την 1η Οκτωβρίου 2015. Μετά την εναρκτήρια κρουαζιέρα και το ταξίδι παράδοσης του πλοίου, το νέο μέλος της AIDA θα εκτελεί κρουαζιέρες όλο το χρόνο από το λιμάνι του Αμβούργου, στη Γερμανία. Η προσθήκη του AIDAprima θα φέρει το στόλο της Aida σε συνολικά 11 πλοία.

 

Δείτε βίντεο από την καθέλκυση του νέου AIDAprima.