Δεξαμενισμός για το AIDA luna

Το AIDAluna άφησε το ναυπηγείο Blohm + Voss στο Αμβούργο αφού εκτέλεσαι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης από τις 26 Απριλίου έως τις 5 Μαίου. Στο ναυπηγείο πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του πρώτου σταδίου ενός ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας καυσαερίων. Ο στόλος της AIDA Cruises πρόκειται να εφοδιαστεί με το σύστημα ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων που αναπτύχθηκε από την μητρική Carnival Corporation, και το AIDAluna ήταν το πρώτο πλοίο της AIDA cruises που αγκαθίσταται το νέο σύστημα ελέγχου που θα μειώσει τις εκπομπές SOx κατά περίπου 90%.

 

Άλλες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού είχαν να κανουν με τακτικές εργασίες συντήρησης, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών στα stabilizers, το πηδάλιο του πλοίου, καθώς και το μηχανοστάσιο.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ένα mini lifting στα καταστρώματα, στις καμπίνες επισκεπτών και στους κοινόχρηστους χώρους, με περισσότερα από 2.000 τ.μ. χαλιού να αντικαθίστανται, σε πολλά σημεία του πλοίου άλλαξαν οι ταπετσαρίες και δόθηκε μεγάλη προσοχή στη φροντίδα των δερμάτινων επιφανειών.

Το κατάστημα φωτογραφικών ειδώ του πλοίου διαθέτει πλέον ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, που επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν την κάρτα επιβίβασής τους για να κάνει scan σε όλες τις φωτογραφίες που έχουν τραβηχθεί, δινοντας την δυνατότητα στον επιβάτη να επιλέξει ποια θέλει να εκτυπώσει ως αναμνηστικό του ταξιδιού. Με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή στο κατάστημα φωτογραφίας, η AIDA θα εξοικονομήσει περίπου 50% σε φωτογραφικό χαρτί και χημικές ουσίες, μια περαιτέρω συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το AIDAluna είναι ναυπηγήηκε από το ναυπηγείο Meyer Werft. Το χωρητικότητας 2.000 επιβατών AIDAluna έχει αναλάβει υπηρεσία από το 2011.