Φωτιά ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο AIDA PRIMA

Φωτιά ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο AIDAprima που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Mitsubishi Shipbuilding στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Το πλοίο είναι υπό κατασκευή, αλλά κατά τη διάρκεια τοποθέτηση ηλεκτρικών καλωδίων σε κλειστό χώρο του καταστρώματος Νο 7 κοντά στο The Atrium. Η πυροσβεστική υπηρεσία του ναυπηγείου αλλά και οι τοπικές αρχές κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά γρήγορα πρίν επεκταθεί σε ολόκληρο το deck.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο έκτασης περίπου 15 τετραγωνικών μέτρων, όμως ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός του χώρου έχει καταστραφεί. Υπάρχουν φόβοι πως το ατύχημα μπορεί να καθυστερήσει την παρθενικό ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου που θα πρέπει να ξεκινήσει το πρώτο του ταξίδι από το Αμβούργο στις 30 Απριλίου και ενώ έχουν ήδη σημειωθεί αρκετές και σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή.

Το κρουαζιερόπλοιο AIDAprima θα είναι νέα ναυαρχίδα της εταιρείας και θα έχει συνολικό μήκος 300,00 μέτρα και ολική χωρητικότητα 125.000 κοχ. Το πλοίο είχε προγραμματιστεί ξεκινήσει ταξίδια το πρώτο εξάμηνο του 2015 με ένα ταξίδι σε 22 χώρες, όμως η παράδοση του μετατέθηκε για το δεύτερο εξάμηνο του έτους,  στη συνέχεια πήγε για τον Δεκέμβριο και η νέα ημερομηνία του πρώτου ταξιδιού ορίστικε η 30η Απριλίου.{jcomments on}