Νέο κρουαζιερόπλοιο κατασκευάζεται σε ρωσικά ναυπηγεία

Σε συμφωνία για τη ναυπήγηση ενός νέου κρουαζιερόπλοιου κατέληξε η Ρωσική ναυτιλιακή Vodohod με τα ναυπηγεία Krasnoye Sormovo και την εταιρεία Goznak-Leasing. Το πλοίο θα ναυπηγηθεί στα ναυπηγεία Krasnoye Sormovo και θα παραδοθεί το Φεβρουάριο του 2020 στην Goznak-Leasing η οποία με τη σειρά της θα το μισθώσει στην ναυτιλιακή εταιρεία Vodohod.

Οι προετοιμασίες για τις εργασίες ναυπήγησης έχουν ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με ανακοίνωση της MNP Group, της εταιρεία που έχει αναλάβει τη μελέτη και διαχείρηση του έργου.

Το νέο πλοίο είναι σχεδιασμένο από την Marine Engineering Bureau, θα διαθέτει 4 καταστρώματα και θα έχει μήκος 141 μέτρα και πλάτος 16,8 μέτρα.

Το πλοίο ανήκει στην κλάση М-Пр 3.0 (ice 30) А του Ρωσικού Νηογνώμονα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανοικτή θάλασσα αλλά και σε παράκτιες διαδρομές, καθώς επίσης και στις λίμνες Ladoga και Onega με κύματα έως και 3 μέτρα ύψος.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιεί πλόες στις γραμμές Moscow – Astrakhan και Moscow – Saint-Petersburg με ενδιάμεσους σταθμούς στις λίμνες Ladoga και Onega, καθώς και στη γραμμή Moscow – Rostov-on-Don με πέρασμα μέσα από το Volga-Don Canal.