Ανοιχτά τα ελληνικά λιμάνια για τα ρωσικά πλοία, λέει η Ελλάδα

Ελλάδα

Ανώνυμη πηγή της ελληνικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι τα ρωσικά πλοία θα συνεχίσουν να ελλιμενίζονται στην Ελλάδα, παρά την πρόσφατη υπερψήφιση του αμερικανικού νομοσχεδίου για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό των ρωσικών πλοίων, δήλωσε πηγή της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας στο Sputnik, στον απόηχο της πρόσφατης υπερψήφισης του νομοσχεδίου της αμερικανικής Γερουσίας για την Εξωτερική Πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο (East Med Act).

Προσφάτως, παρόμοιες διευκρινίσεις έδωσε και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Λευκωσία θα συνεχίσει να παρέχει πρόσβαση σε ρωσικά πλοία, παρά τις τροποποιήσεις στο αμερικανικό σχέδιο νόμου για την Ανατολική Μεσόγειο.

Τον περασμένο Απρίλιο, οι Αμερικανοί Γερουσιαστές, Μαρκ Ρούμπιο και Μπομπ Μενέντεζ εισήγαγαν στη Γερουσία νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μεταξύ άλλων, το επίμαχο νομοσχέδιο προέβλεπε την άρση του αμερικανικού εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Κύπρο.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας υπερψήφισε το νομοσχέδιο στις 25 Ιουνίου, καλώντας την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ να μην επιτρέπουν τον ελλιμενισμό ρωσικών πλοίων.

sputniknews.gr