Κύπρος: Προσπάθεια ενίσχυσης στον τομέα της κρουαζιέρας

To ‘παρών’ του στην  συνάντηση τουριστικών φορέων Κύπρου και Αιγύπτου στο Κάιρο  έδωσε και το  Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Κύπρου , σύμφωνα με τον Σοφοκλή Κωνσταντίνου, Εκτελεστικό Λειτουργό  στο Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, το οποίο, όπως είπε, είναι ο επαγγελματικός σύνδεσμος των Ναυτιλιακών Εταιρειών στην Κύπρο.
Ο κ. Κωνσταντίνου μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η εκπροσώπηση του Κυπριακού  Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου  στην Αίγυπτο αποσκοπεί στο να δοθούν κάποιες εισηγήσεις για την εισαγωγή περαιτέρω κινήτρων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα στον τομέα της κρουαζιέρας.

Οι προσπάθειες μας, επεξήγησε «επικεντρώνονται στο να καταστεί η Ανατολική Μεσόγειος ως κέντρο κρουαζιέρας».Εκτίμησε ακόμη πως υπάρχουν οι δυνατότητες φθάνει να υπάρχει μια συνέργεια μεταξύ των χωρών.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως με την κατάσταση που επικρατεί στην γύρω περιοχή μόνο η συνέργεια των δύο χωρών θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Κύπρου, στο πλαίσιο της αποψινής συνάντησης με Αιγύπτιους πράκτορες και άλλους επαγγελματίες, θα δώσει τις εισηγήσεις  και προτάσεις του.

Εάν, πρόσθεσε, αυτές οι προτάσεις μπουν κάτω από ένα στρατηγικό συνδυασμό, δεδομένου και των καλών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών , είναι εφικτό να υπάρξει μια πολύ καλή συνεργασία στα θέματα τουρισμού και ειδικά στον τομέα της κρουαζιέρας.

Ακολούθως, ο κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού για την πρόσκληση αλλά και τον αντίστοιχο οργανισμό της Αιγύπτου για την πρόσκληση και την φιλοξενία, κατέληξε.

sigmalive.com