Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Πραγματοποιήθηκε χθες, η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου,του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου,των Υπαρχηγών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., των ΔιευθυντώνΚλάδων Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ανώτερων επιτελικών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και όλο το προσωπικό που συγκροτεί το ΕΚΣΕΔ, εξήρε τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης του Ε/Γ – Ο/Γ “Norman Atlantic”, ενώ παράλληλα επεσήμανε την καταλυτική τους ανθρωπιστική συμβολή στη διαχείριση ευαίσθητων περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης.

Ο Αρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, συνεχάρη με τη σειρά του τα στελέχη του ΕΚΣΕΔ και στάθηκε ιδιαίτερα στη διακλαδικότητα και την άψογη συνεργασία με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία όπως επεσήμανε, έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης.

hcg386d23b

Φωτογραφίες: Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου