Φωτογραφία ντοκουμέντο: Το ρήγμα στη φρεγάτα Kemal Reis

φρεγάτα

Τη δεξιά πρυμναία πλευρά στην τουρκική φρεγάτα τύπου ΜΕΚΟ Kemal Reis απεικονίζει φωτογραφία ντοκουμέντο (που δημοσίευσε η Καθημερινή), ο κυβερνήτης της οποίας προσπάθησε να προσπεράσει και να τη φέρει σε θέση εμποδίου προς την ελληνική φρεγάτα τύπου «S» που παρακολουθούσε το Oruc Reis – Ακόμα πάντως δεν διευκρινίζεται από κάποια επίσημη πηγή αν η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πραγματική ή fake ενδεχομένως.

Mέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη αν η φωτογραφία από τη φρεγάτα Kemal Reis είναι αληθινή ή αν είναι πρόσφατη, μετά την επακούμβηση δηλαδή. Ήδη όμως κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο Τούρκος κυβερνήτης προχώρησε, πρακτικά, σε μια κίνηση η οποία είναι συχνή στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικές ακταιωρούς και κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ο όγκος της φρεγάτας δεν βοηθούσε.

φρεγάτα 2

Ελιγμός ανεπαρκής και λανθασμένα υπολογισμένος, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας Λήμνος να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Kemal Reis. Ο κυβερνήτης της Λήμνος βλέποντας το Kemal Reis να προσεγγίζει με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για συνέχιση της ευθείας πορείας, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού να καρφωθεί στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

Σύμφωνα την Καθημερινή, τα ξημερώματα της Τετάρτης, 12 Αυγούστου, η πρύμνη της ελληνικής φρεγάτας έφθασε μόλις λίγα μέτρα από το αντλιοστάσιο του Kemal Reis, δηλαδή λίγο προτού προκαλέσει στο τουρκικό πολεμικό βλάβες οι οποίες θα το οδηγούσαν σε πολύμηνη καθήλωση.

Στην επικοινωνία που είχαν λίγες ημέρες μετά το περιστατικό και διέρρευσε χθες, δίχως να διαψευστεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη δι’ ασυρμάτου τον κυβερνήτη της φρεγάτας Λήμνος, λέγοντας «είσαι μάγκας, κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια». Ο αξιωματικός απάντησε τονίζοντας πως απλά έπραξε το καθήκον του.

newsbomb.gr