Περί ζημιών στη φρεγάτα Λήμνος

Διαβάζουμε διαφορά δημοσιεύματα που μιλούν για δήθεν μικροζημιές στη φρεγάτα Λήμνος. Τη φρεγάτα που μαζί αλλά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού υπερασπιζεται την εθνική κυριαρχία της χώρας μας. Πριν δύο ημέρες το ελληνικό πλοίο είχε ελαφριά σύγκρουση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis.

Είναι ξεκάθαρο πως αν η φρεγάτα Λήμνος είχε υποστεί ζημιές ή αντιμετώπιζε κάποιο λειτουργικό πρόβλημα, απόρροια της σύγκρουσης, θα είχε επιστρέψει στον Ναύσταθμο.

Σε καμία περίπτωση δεν θα λάμβανε μέρος σε διεθνή άσκηση και πολύ περισσότερο δε, το ίδιο το ΓΕΕΘΑ, δεν θα έδινε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πλοίο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, κάποιοι έσπευσαν να παρατηρήσουν γρατζουνιές στην πλώρη του πλοίου κάτω από το λεγόμενο “κοράκι”. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά και κυρίως παρατηρώντας και άλλες παλαιότερες φωτογραφίες του πλοίου, μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ότι αυτές οι “γρατζουνιές” που φαίνονται, δεν είναι τίποτα άλλο από το όκιο της άγκυρας.

01b04fad1df8f793327e787650ff2dfe_L limnos3

RAS Between All SNMG2 Units. Crosspol onto the ESPS Marques Ensenada to take pictures of the ships RASing. Ως εκ τούτου καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί στα συμπεράσματα που βγάζουμε και να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.