Γνωρίστε το νεότερο πλοίο του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού

Πρίν λίγες μέρες το Αμερικανικο πολεμικό ναυτικό ενσωμάτωσε στο στόλο του το USS Somerset. Το νεότερο αμφίβιο σκάφος θαλάσσιας μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το USS Somerset ( LPD 25 ), εντάχθηκε και επισήμως στον στόλο, σε ειδική τελετή στο Penn’s Landing στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια.

Το USS Somerset είναι το ένατο πλοίο της κλάσης San Antonio και είναι το τελευταίο από τα τρία πλοία τιμώντας τους ήρωες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, και συμπληρώνει το USS New York ( LPD 21) και USS Arlington ( LPD 24 ). Το όνομα του πλοίου είναι προς τιμήν του θάρρους των 40 επιβατών και του πληρώματος της πτήσης 93 της United Airlines, η οποία συνετρίβη κοντά Shanksville στο Somerset County, PA στις 9/ 11.

 “Καλωσορίζουμε το USS Somerset στο Στόλο, και μην έχετε καμία αμφιβολία οτι αυτό το πλοίο μαζί με τα υπόλοιπα της κλάσης San Antonio αμφίβια πλοία, αποτελούν δέσμευση της Αμερικής  για την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Στρατηγός James F. Amos, διοικητής του Σώματος των Πεζοναυτών. «Όταν αυτό το πλοίο θα πλέει στους ωκεανούς του κόσμου, θα μεταφέρει το πνεύμα, την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα που προσδιορίζει πάντα την Αμερική». Το USS Somerset ξεκίνησε να ναυπηγείται τη 14η Απριλίου, 2012 από τη Huntington Ingalls Industries » ( HII ) στα ναυπηγεία Avondale Shipyard. Μια από τις πολλές και εξαιρετικές δυνατότητες που έχει το πλοίο, είναι οτι θα μπορεί να ανακτήσει περισσότερο από το 95% των συντριμμιών του αεροπλάνου από την περιοχή της συντριβής.

Η ευέλικτη κατηγορία πλοίων San Antonio ενσωματώνουν τόσο flight deck που μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερα τύπου CH – 46 και MV -22 Osprey, και κατάστρωμα που θα μπορεί να ρίξει στη θάλασσα αλλά και να ανακτήσει από αυτή, αποβατικά σκάφη και αμφίβια οχήματα. Η αυξημένη ικανότητα μεταφοράς οχήματων και η ουσιώδης ικανότητα μεταφοράς φορτίων είναι ένα βασικό στοιχείο για τις Αμφίβιες Ομάδες, και τις επιχειρησιακές ομάδες του 21ου αιώνα. Το USS Somerset θα παρέχει βελτιωμένες μαχητικές ικανότητες , συμπεριλαμβανομένου ενός προηγμένου πακέτου εντολών και ελέγχου, αυξημένη ικανότητα ανύψωσης οχημάτων και φορτίων και προηγμένα συστήματα επιβίωσης σε περίπτωση κινδύνου. Το πλήρωμα του USS Somerset θα αποτελείται από 360 αξιωματικούς, υπαξιοματικούς, ναύτες και πεζοναύτες, και θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 800 πεζοναύτες.

Το 24.900 τόνων USS Somerset έχει 208,50 μέτρα μήκος, πλάτος 32 μέτρα, και βύθισμα 7 μέτρα. Τέσσερις υπερτροφοδοτούμενες μηχανές ντίζελ χαρίζουν στο πλοιο ταχύτητες 22 κόμβων. Ο κυβερνήτης του USS Somerset, ο λοχαγός Thomas L. Dearbon,  κατά τη διάρκεια της τελετής, μίλησε και αυτός για το πλήρωμα και τους επιβάτες της πτήσης 93 της United Airlines και τις ηρωικές πράξεις τους. “Είμαστε εδώ σήμερα, όχι μόνο για να τιμήσουμε και να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες της πτήσης 93, αλλά και για να γιορτάσουμε την έναρξη των επιχειρήσεων αυτού του μοναδικού πλοίο του USS Somerset,” είπε ο Dearborn. “Το USS Somerset θα αφήσει μια κληρονομιά που δεν θα ξεχαστεί ποτέ από όσους επιθυμούν να κάνουν κακό σε αυτή τη χώρα. Ένα πλοίο, είναι απλά μια χαλύβδινη κατασκευή, είναι το πλήρωμα που φέρνει το πλοίο στη ζωή. Το USS Somerset είναι πραγματικά ένα μοναδικό πολεμικό πλοίο και το πλήρωμα που το επανδρώνει, είναι το καλύτερο.”

Μετά το της ομιλίας, η ανάδοχος του USS Somerset, κυρία Mary Jo Myers, η σύζυγος του πρώην Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και συνταξιούχου της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγού Richard Meyers  έδωσε την εντολή “man our ship and bring her to life!”

“Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος της πτήσης 93 είναι παραδείγματα θάρρους και ανδρείαςκαθώς εκείνη την τραγική ημέρα, θυσιάστηκαν για την προστασία των άλλων και για να συσπειρώσει το έθνος μας, πράγματι, ήταν οι πρώτοι πολεμιστές σε αυτόν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Myers. “Σήμερα ερχόμαστε μαζί ως οικογένεια, αλλά κυρίως ώς Αμερικανοί για να γιορτάσουμε και να παρακολουθήσουμε αυτό το σημαντικό γεγονός και εύχομαι το USS Somerset και το πλήρωμά του, Καλή επιτυχία.”

Το πλοίο βρίσκεται τώρα στη βάση του στο Σαν Ντιέγκο, της Καλιφόρνια.

   somerset1

  USS Somerset  

 

  somerset2   somerset3  

                  Το USS Somerset καταπλέει στο Pen’s Landing                      Χιλιάδες πεζοναύτες αλλά και απλός κόσμος παραυρέθηκαν στην τελετή

 

  somerset4   somerset5

     Στο βήμα ο Ναύαρχος Jonathan Greenert και δίπλα του ο διοικητής             Ιούλιος 2012 στα ναυπηγεία Avondale η κ. Mary Jo Myers σπάει
                 των πεζοναυτών Στρατηγός James Amos                                τη σαμπάνια στην πλώρη του πλοίου, ονομάζοντας το USS Somerset