Έτοιμο να πέσει στο νερό το ΤΠΚ Βλαχάκος

Βλαχάκος

Έτοιμη να πέσει στο νερό είναι η πυραυλάκατος Βλαχάκος. Χωρίς να χάσουν ούτε μια ημέρα οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο της Ελευσίνας παρά τον καύσωνα και τα μέτρα για τον Covid-19 εργάστηκαν σκληρά.

Μέσα στο 2021 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και μετά την ΤΠΚ Καραθανάσης στη δύναμη ταχέων σκαφών θα προστεθεί ένας ακόμη μικρός «αστακός».

Τους επόμενους μήνες τα έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού θα προχωρήσουν σε εξαντλητικές δοκιμές ώστε να ελέγξουν όλα τα συστήματα του νέου πλοίου τόσο στη ναυτιλία, όσο στα ηλεκτρονικά αλλά και στα όπλα του Βλαχάκος. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού κάνει αγώνα δρόμου ώστε το συντομότερο δυνατό και μέσα στο 2021 ο Βλαχάκος να έχει περάσει με επιτυχία όλα τα τεστ και η Διοίκηση Ταχέων Σκαφών να διαθέτει στο οπλοστάσιό της επτά πανίσχυρες πυραυλακάτους VOSPER κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ.

https://newpost.gr/photo/medium/202008/hjwcj1596469010960.jpg

Το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει την παράδοση να δίνει ονόματα πεσόντων στα Ταχέα Σκάφη του Στόλου και να τιμά με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη κυβερνητών και στελεχών που έπεσαν στο καθήκον όπως οι τρεις  ήρωες των Ιμίων μεταξύ των οποίων ο συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου ΠΝ 21 AB-212 Παναγιώτης Βλαχάκος.

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας και παράδοσης της πυραυλακάτου Καραθανάσης  στη Βάση Ταχέων Σκαφών στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά. Οι δύο νέες πυραυλάκατοι ενισχύουν κατακόρυφα το οπλοστάσιο του Στόλου αφού πρόκειται για ευέλικτα και γρήγορα πλοία με ταχύτητα που αγγίζει τους 35 κόμβους αλλά και εξοπλισμένα σαν ‘’αστακοί’’ με πυραύλους EXOCET, πυροβόλα και αντιπυραυλικό σύστημα εγγύς προστασίας CIWS.

newpost.gr