Υπό παραίτηση τελεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΛ

 

 

 

Υπό παραίτηση τελεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΛ Ιωάννης Αβραντίνης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο  κ. Αβραντίνης δήλωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΝΕΛ την Παρασκευή. Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί καθώς η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΝΕΛ διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Δευτέρα. Υπέρ της βασιμότητας των παραπάνω πληροφοριών συνηγορούν πως ως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από την ΝΕΛ που να επιβεβαιώνει την παραίτηση του κ. Αβραντίνη. Επίσης καμία ανακοίνωση δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών για το θέμα. Η ΝΕΛ ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία είναι υποχρεωμένη να γνωστοποιεί σε αυτό οποιαδήποτε μεταβολή στη κορυφή της διοικητική της πυραμίδα.

Ο κ. Αβραντίνης φέρεται να είναι απογοητευμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ΝΕΛ από την Τράπεζα Πειραιώς (που δεν εφαρμόζει ως σήμερα την συμφωνία εξυγίανσης) και το Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οι εξελίξεις στην ΝΕΛ, οι κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει η ΠΝΟ, και η οικτρή οικονομική κατάσταση των ακτοπλοϊκών εταιρειών σηματοδοτούν το πέρασμα σε μια ανώτερο επίπεδο όξυνσης της κρίσης στον κλάδο. Θύματα θα είναι και πάλι οι νησιώτες.

Εν τω μεταξύ η από καιρό φημολογούμενη αναδιάρθρωση του κλάδου έχει αφεθεί στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αυτή την στιγμή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ελέγχει τις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο.