Το Blue Star Patmos πέρασε από την Νάξο .

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη, από την επόμενη Τρίτη στη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή αγορά θα συνυπάρχουν τρεις εταιρείες, καθώς μετά τη ΝΕΛ και τη Hellenic SeaWays προστίθεται τώρα η Blue Star Ferries.

H ΒSF εισέρχεται για πρώτη φορά στη γραμμή δρομολογώντας το Blue Star Patmos, το οποίο μόλις παρέλαβε από τα ναυπηγεία Daewoo της Νότιας Κορέας.

 

 

Το Blue Star Patmos σύμφωνα με το ZAS TRAVEL την Κυριακή 8 Ιουλίου γύρω στις 11:45 το βράδυ, προερχόμενο από την Κορεα, θα περάσει ανάμεσα από Πάρο και Νάξο!

 delos

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το Blue Star Patmos θα ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου από τον Πειραιά για το παρθενικό του δρομολόγιο. Έχει προγραμματιστεί να εκτελεί τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα. Πρόκειται για το δεύτερο νεότευκτο πλοίο το οποίο δρομολογεί η BSF στην ακτοπλοΐα από το 2011, το αδελφό του BS Delos που δρομολογήθηκε πέρυσι στις Κυκλάδες. Το Blue Star Patmos που κόστισε περί τα 70 εκατ. ευρώ, έχει μήκος 145,50 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 26 κόμβων, ενώ μεταφέρει 2.000 επιβάτες και 427 ΙΧ ή 60 φορτηγά και 145 ΙΧ. Ο όμιλος της Attica, στον οποίον ανήκει η BSF, αναφέρει ότι επενδύει στην ακτοπλοΐα σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα, αλλά επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσει την προσπάθεια για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας.

 

Συνολικά στο διάστημα 2011-2012 η Attica έχει επενδύσει περί τα 140 εκατ. ευρώ στην ακτοπλοΐα, η οποία από την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα διανύει την πιο δύσκολη περίοδό της, με τη μεταφορική και επιβατική κίνηση να παρουσιάζει πτώση σε ορισμένες γραμμές έως και 30%.

 

Πηγή : ww.naxosnow.gr