Όταν η Κύπρος ταξίδεψε στην Ικαρία

 

Όταν πριν από δύο εβδομάδες χτύπησε το τηλέφωνο της Ικαριακής Ραδιοφωνίας, για να μας ενημερώσουν οι συνάδελφοι από την Κύπρο για την επικείμενη κρουαζιέρα του ΡΙΚ που φέτος θα συμπεριελάμβανε και την Ικαρία, δεν μπορούσαμε να κρύψουμε την χαρά μας, χαρά που θα φιλοξενούσαμε τους αδελφούς μας από την ”κοντινή” μας Κύπρο, από ένα μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το μεγαλύτερο ελληνόφωνο μέσο παγκοσμίως. Την χαρά της επίσκεψης του ΡΙΚ στην Ικαρία ήρθε να συμπληρώσει και το νέο πως θα έπιανε -για πρώτη φορά- κρουαζιερόπλοιο στο νησί μας. Ο τουρισμός μέσω κρουαζιέρας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τα νησιά του Αιγαίου, παράγοντας οικονομικός που δίνει ιδιαίτερη ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις, έτσι λοιπόν άνοιξε μια πόρτα για την Ικαρία που στο χέρι της είναι να την διατηρήσει ανοικτή.

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου λοιπόν όπως είχε προγραμματιστεί το Salamis Filoxenia έπιανε στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου, αφού πρώτα είχε περάσει από τα νησιά της Πάτμου και της Χίου. Όπως αναμενότανε η υποδοχή ήταν θερμή από την Δημοτική Αρχή, από τονΜητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων κ.Ευσέβιο και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ”Ιωάννης Μελάς”.

Στην υποδοχή βρισκόταν και η Ικαριακή Ραδιοφωνία όπου με ζωντανό πρόγραμμα αναμετάδοσε όλο το πρόγραμμα παραμονής των επισκεπτών μας απο την Κύπρο, με ζωντανές συνεντεύξεις που έδωσαν στην Ικαριακή οι δημοσιογράφοι κ.Σταυρούλα Στεργίδου, κ.Αθηνά Βιολάρη που εκπροσώπησαν το ΡΙΚ, σε αυτή την κρουαζιέρα, τον συντονιστή της επίσκεψης κ.Χρήστο Φιλίππουαλλά και τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου κ.Θέμη Θεμιστοκλέους.

Εκδηλώσεις Πολιτιστικής διάδρασης στη πλατεία του Αγίου Κηρύκου

Την επίσκεψη του ΡΙΚ στην Ικαρία ήρθε να συμπληρώσει μια εκδήλωση πολιτισμού στη πλατεία του Αγίου Κηρύκου το βράδυ της ίδιας ημέρας. Χορευτικά συγκροτήματα από την Κύπρο και το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και με αυτόν τον τρόπο η αλληλεγγύη και η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ικαρία υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, πρίν την εκδήλωση στους λόγους τους τόσο ο Δήμαρχος Ικαρίας κ.Σταυρινάδης,ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Κηρύκου κ.Περρής όσο και οι εκπρόσωποι από το ΡΙΚ και από το Κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia αντάλλαξαν τις ευχαριστίες τους μαζί με αναμνηστικά δώρα, το ραντεβού πλέον είναι για επίσκεψη στην Κύπρο!

Την εκδήλωση αναμετέδωσε το Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ενώ παράλληλα για την Ικαρία από την Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm

Το Salamis Filoxenia στις 12 τα μεσάνυχτα αναχώρησε από την Ικαρία με προορισμό το ακριτικό Καστελόριζο, γεμάτο τις πολύ καλές εντυπώσεις από την φιλοξενία των Ικαριωτών, όπως είπαν και οι ίδιοι. Εμείς τους ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για την συνεργασία και τους ευχόμαστε Καλή Αντάμωση!

ikariaki.gr

Φωτογραφίες επίσκεψης 1

Φωτογραφίες επίσκεψης 2

Φωτογραφίες επίσκεψης 3