Μάχη με τα κύματα εδωσε το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν τους χειμερινούς μήνες οι… «μάχες» που δίνουν τα πλοία στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου και στα ακατάλληλα λιμάνια των μικρών νησιών.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το πλοίο Σκοπελίτης, που συνδέει τη Νάξο με τις λεγόμενες μικρές Κυκλάδες, αποδεικνύεται παντός καιρού.Μια «μάχη» που δεν καταλαβαίνει από γιορτές και αργίες, στην οποία όμως οι ναυτικοί καταφέρνουν πάντα να βγαίνουν νικητές και να κρατούν ζωντανούς αυτούς τους μικρούς «βράχους».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη σκληρή «μάχη» με τα κύματα που έδωσε την Τρίτη το πλοίο «Σκοπελίτης» που εδώ και πολλά χρόνια ενώνει τη Νάξο με τις Μικρές Κυκλάδες (Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Δονούσα)και την Αμοργό.
Όπως αποδεικνύει το βίντεο, τα  κύματα «δέρνουν» το πλοίο, το πλήρωμα του οποίου δίνει σκληρή μάχη, προκειμένου ο «Σκοπελίτης» να προσεγγίσει τα λιμάνια των νησιών με ασφάλεια.

Στο βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του Facebook, φαίνεται το πλοίο κυριολεκτικά να παλεύει με τα τεράστια κύματα και να βγαίνει νικητής.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 6 μποφόρ.

cyclades24.gr {jcomments on}