Αλλαγές στην πορθμειακή σύνδεση Καβάλας – Θάσου από 1η Ιανουαρίου 2017

Από την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2017 αλλάζουν τα δεδομένα στην πορθμειακή σύνδεση της Καβάλας με το νησί της Θάσου, αλλάζει και το ferry boat που θα εκτελεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου. Αρχικά αναμένονταν το νέο πλοίο της εταιρείας Φιλιάγκου με το όνομα «Νικητής». Επειδή όμως η κατασκευή του στο Πέραμα συνεχίζεται η εταιρεία δήλωσε ότι ο «Νικητής» θα έρθει στην περιοχή του Φεβρουάριο. Έτσι, μέχρι τότε από την 1η Ιανουαρίου έως τα μέσα περίπου του Φεβρουαρίου τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου θα τα εκτελεί το πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος». Πρόκειται για το γνωστό αμφίπλωρο σκάφος που εργάζεται κυρίως στην ακτοπλοϊκή γραμμή της Κεραμωτής.

Η εταιρεία ωστόσο ζήτησε από το υπουργείο τα δρομολόγιά της να αρχίσουν στις 9 Ιανουαρίου. Ζήτησε επίσης να αλλάξουν οι ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων που θα είναι δύο σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Λιμεναρχείο Καβάλας δε συμφωνεί με την ουσιαστική διακοπή των δρομολογίων από την 1η έως και τις 8 Ιανουαρίου. Ζητά να μην εκτελεστούν δρομολόγια για δύο μόνο ημέρες, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Λιμεναρχείο διαφωνεί με το αίτημα της εταιρείας Φιλιάγκου περί διαφοροποίησης του ωραρίου του πρωινού δρομολογίου από τον Πρίνο προς την Καβάλα. Ενώ μέχρι τώρα το πρώτο πρωινό δρομολόγιο αναχωρεί από τον Πρίνο στις 7:15 το πρωί η εταιρεία Φιλιάγκος ζητά τη μετάθεση του δρομολογίου προκειμένου να εκτελείται τρεις ώρες αργότερα, δηλαδή στις 10:15. Το γεγονός οφείλεται στο ότι μ’ αυτή την αλλαγή της ώρας το ίδιο πλοίο θα προλαβαίνει να εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής.

Οι επιβάτες ωστόσο είναι βέβαιο ότι δε θα εξυπηρετούνται ερχόμενοι στην Καβάλα το μεσημέρι, καθώς λίγη ώρα μετά θα εκτελείται και το δεύτερο και τελευταίο δρομολόγιο κάθε ημέρας. Όλα τα προαναφερόμενα δεδομένα τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου υπουργείου που θα κληθεί να αποφασίσει για την έγκριση της αλλαγής του πλοίου, για την έγκριση ή την απόρριψη της ώρας ειδικά για το πρωινό δρομολόγιο, για την έγκριση ή την απόρριψη του αιτήματος της εταιρείας Φιλιάγκου να μη εκτελεστούν καθόλου δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου από την Πρωτοχρονιά έως και τις 8 Ιανουαρίου.

Όσο για το πλοίο «Νικητής», η κατασκευή του θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 15 Φεβρουαρίου στο ναυπηγείο του Περάματος κι όλα δείχνουν ότι τελικά το σκάφος θα καταφθάσει στην περιοχή κυρίως για τη θερινή περίοδο του 2017.

πηγή: proininews.gr