Βυθίστηκε Ρωσικό πολεμικό πλοίο

Σκόπιμη βύθιση πλοίου από τους Ρώσους!!

 

 

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε την παραπάνω εικόνα που δείχνει σήμερα το ρωσικό Πολεμικό πλοίο Ochakov, ένα Kara-clas καταδρομικό, το οποίο σκόπιμα βυθίστηκε χθες το βράδυ ώστε οι Ρώσοι να καταφέρουν να αποκλείσουν τα Ουκρανικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη βάση του Novoozerne ώστε να μην μπορούν να βγούν στη Μαύρη θάλασσα.

 

Η Ρωσία κατάφερε να μπλοκάρει τα Ουκρανικά πλοία στη λίμνη του Donuszlav. Στη βάση βρισκόταν και το καταδρομικο MOSKVA το οποίο αναχώρησε λίγο πρίν τα μεσάνυχτα της 5ης Μαρτίου, λίγο πρίν τη βύθιση του Ochakov. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας Alexei Mazepa, οι Ρώσοι τράβηξαν το Ochakov έξω από τον ναύσταθμο και το βύθισαν σε βάθος 9-11 μέτρα, στα στενά που συνδέεουν τη Μαύρη Θάλασσα με τη λίμνη Donuzlav. Το ναυάγιο αυτό ήταν η τελευταία σε μια σειρά από κινήσεις εκ μέρους των Ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή που παίζουν με τα νεύρα των Ουκρανών αξιωματικών.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο διοικητής του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναύαρχος Alexander Vitko, επισκέφθηκε τη Νότια Βάσης της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της βάσης, ο καπετάνιος Victor Shmiganovsky. ” Μου ζήτησε να καλέσω όλους τους αξιωματικούς και μας πρότεινε να δηλώσουμε συλλογικά υποταγή στο Ρωσικό στρατό. Να δώσουμε όρκο και να γίνουμε μέρος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας … Μας υποσχέθηκε καλές αποδοχές και ένα λαμπρό μέλλον, είπε ο ”Captain Shmiganovsky” Επέμεινε να το κάνουμε αυτό για να βοηθήσει στην προστασία της Ουκρανίας από εξτρεμιστικές συμμορίες. Ο διοικητής της ναυτικής βάσης απάντησε στον Ρώσο ναύαρχο: “Σύντροφε ναύαρχε, δεν είδαμε καμία εξτρεμιστικη οργάνωση εδώ, μέχρι που ήρθατε εσείς με τους άνδρες σας.” Οργισμένος αποχώρησε ο Ρώσος ναύαρχος.

Την Τετάρτη , η είσοδος του κόλπου έχει αποκλειστεί από 10 Ρωσικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένου του καταδρομικού MOSKVA.
”Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας μπορούν να πλέι στη Μαύρη Θάλασσα , αλλά δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει το ναυτικό μας και τα πλοία μας, με τέτοιες κινήσεις,” είπε ο συνταγματάρχης Mazepa. Η Ρωσία εκμισθώνει το λιμάνι της Σεβαστούπολης και άλλες βάσεις στην Κριμαία , και τα χρησιμοπηεί ως έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποκλείσει μια σειρά στρατηγικών εγκαταστάσεων στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών βάσεων της Ουκρανίας, οδηγώντας σε διάσπαση τα Ουκρανικά στρατεύματα.

  russian ship sunk  russian ship sunk2