Βράβευση ναυτικών και υποτροφίες από την ΕΕΕ.

Η  ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που τερμάτισαν το 2010 την  σταδιοδρομία  τους σε ποντοπόρα πλοία,  με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και η απονομή  υποτροφιών σε  μεταπτυχιακούς σπουδαστές, πραγματοποιήθηκε σήμερα , στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών. Τα βραβεία στους ναυτικούς  από 3.000 ευρώ  το καθένα  που απένειμε ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.  κ. Θ. Βενιάμης, έλαβαν  από την κατηγορία αξιωματικών, ο Ανθυποπλοίαρχος κύριος Σαράντης Παυλάκης και από την κατηγορία των πληρωμάτων, ο μάγειρος κύριος Πέτρος Μπαλαλάς.
Ο κύριος Παυλάκης, γεννήθηκε το 1949 στην Κάρυστο και τερμάτισε την σταδιοδρομία του με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 27 έτη, 8 μήνες και 6 ημέρες, όλη σε ποντοπόρα  πλοία άνω των 4.500 dwt, στις εταιρείες TRI-MARINE, ANDRIAKI LIVANOS HELLAS και αλλού.

Ο κ. Μπαλαλάς, από τον νομό Ηλείας γεννήθηκε  το 1946 και συνταξιοδοτήθηκε το 2010 έχοντας συνολική θαλάσσια υπηρεσία 28 έτη, 3 μήνες και 21  μέρες, όλη σε ποντοπόρα πλοία κυρίως της ANDRIAKI, GOULANDRIS BROTHERS αλλά και αλλού.
Οι  υποτροφίες  για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος  απενεμήθησαν ως εξής:
Την υποτροφία  της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών  στη μνήμη του Προέδρου της  Αντώνη Χανδρή  από 10.000  δολάρια έλαβε ο κος Ιωάννης Διακογιάννης που απoφοίτησε από το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με βαθμό Λίαν Καλώς και έχει ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Marine Transport with Management στο Πανεπιστήμιο Newcastle.
Την υποτροφία της εταιρείας CARRAS (HELLAS) S.A από 15.000 δολάρια  έλαβε ο κύριος Αλέξανδρος Παπαναγιώτου. Ο κος Παπαναγιώτου είναι πτυχιούχος της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό Άριστα και έχει γίνει δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Shipping Trade and Finance στο Cass Business School. 
Την υποτροφία του Lloyd’s Register  Foundation από 10.000 λίρες Αγγλίας, έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Σιμωτάς, ο οποίος είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών  του Μετσοβείου Πολυτεχνείου και έχει γίνει δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Transport and Business Management στο Imperial College.
«Θα ήθελα να ευχηθώ στους αγαπητούς ναυτικούς που βραβεύθηκαν σήμερα , υγεία, προσωπική ευτυχία και να κρατήσουν από την πολύχρονη σταδιοδρομία τους στη θάλασσα, τις θετικές στιγμές της, γνωρίζοντας παράλληλα ότι αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τους νέους που επιλέγουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα»  δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θ. Βενιάμης:
«Επίσης, στους νέους επιστήμονες που έλαβαν τις υποτροφίες, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών που έχουν επιλέξει. Είμαι βέβαιος ότι με τα μορφωτικά εφόδια που συγκεντρώνουν θα διεκδικήσουν με επιτυχία μία θέση αντάξια των προσδοκιών τους στο δύσκολο στίβο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας».
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑ, ο Αρχηγός Λ.Σ- Ελληνικής Ακτοφυλακής,  οι Υπαρχηγοί Λ.Σ – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων.

 

www.zougla.gr