Το …χάος, μεταξύ Λουκά Τζανή και ΟΛΠ

Διακόπτει κάθε επικοινωνία του με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, με αφορμή τη πρόθεση του ΟΛΠ να αναπτύξει car terminal στο λιμανάκι Ηρακλέους.

Με αφορμή επιστολή της ΟΛΠ.ΑΕ που επέκρινε το Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. για τη στάση τους, ο κ. Λουκάς Τζανής επισημαίνει σε Κυριακάτικό του Δελτίο Τύπου τα ακόλουθα: Η τακτική των εκάστοτε προέδρων του ΟΛΠ Α.Ε. και των αντίστοιχων Δ.Σ., ήταν καθολικά απαξιωτική για τους 200.000 κατοίκους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διακόψει κάθε επικοινωνία με την διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.» και να δεχτεί ως συνομιλητή ΜΟΝΟ την κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια. Παράλληλα ΞΕΚΙΝΑ σειρά κινητοποιήσεων, με την συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των σχολείων της πόλης…

Τα συμφέροντα πολυεθνικών αυτοκινητοβιομηχανιών και διεθνών μονοπωλιακών εταιρειών δεν μπορούν να καθορίζουν το μέλλον του Λαού και του τόπου μας.

Στην ίδια ανακοίνωση ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας τονίζει ότι: Κατά την παρουσίαση του σχεδίου της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά-Δραπετσώνας», το οποίο με κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό, η Δημοτική Αρχή σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.», του επισήμανε την ΠΛΗΡΗ και ΕΝΤΟΝΗ διαφωνία της, στα «φημολογούμενα» σχέδια επέκτασης και γιγάντωσης του CAR TERMINAL, στον Λιμένα του Ηρακλέους, καθώς και για τα κυοφορούμενα σχέδια περαιτέρω τσιμεντοποίησης της παραλιακής ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου.

Απ’ ότι φαίνεται όμως τα συγκεκριμένα σχέδια ήταν εδώ και αρκετούς μήνες αποφασισμένα και ενδεχομένως λόγω της ΕΝΤΟΝΗΣ αντίδρασης της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας η Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΛΠ Α.Ε.» αποφάσισε να τα δρομολογήσει μια ώρα αρχύτερα, με σκοπό να την φέρει προ τετελεσμένων…

Είναι προφανές ότι η Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΛΠ Α.Ε.» χρησιμοποίησε τον «διάλογο» για την «Πολιτιστική Ακτή» σαν το «τυρί», έχοντας δρομολογήσει την «φάκα» του CAR TERMINAL και της τσιμεντοποίησης της παραλιακής ακτής.

Η χρόνια πρακτική της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.», να αποφασίζει για τα «επενδυτικά της σχέδια» ερήμην των τοπικών κοινωνιών, στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να λάβει ΤΕΛΟΣ, μια για πάντα.

Τέλος ο κ. Τζανής παρατηρεί ότι: Βασική προϋπόθεση ειλικρινούς διαλόγου είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, κάτι που η Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΛΠ Α.Ε.» ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ από την πρώτη κιόλας επαφή της με την Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας και καταλήγει: Στο Κερατσίνι και στην Δραπετσώνα απαιτούμε να έχουμε ζωή. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο κ. Τζανής, αν και προέρχεται από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εξελέγη με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ενώ στη δεύτερη αναμέτρηση, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκλεκτό της κυβερνητικής παράταξης Αλέξανδρο Χρυσό, τέως δήμαρχο Δραπετσώνας.  Σημειώνεται επίσης ότι από τη πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Τζανής εκτόπισε στη τρίτη θέση τον τέως δήμαρχο Κερατσινίου Φώτη Μελά, εκλεκτό της Ν.Δ.