Τετράωρη στάση εργασίας από τους λιμενεργάτες του ΟΛΠ

ΟΛΠ, Πειραιάς, Ναυτιλιακά κέντρα, Στάση εργασίας, Πειραιάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ αποφάσισε για την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας (13:00 – 17:00), ως αντίδραση στην ανάθεση των υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης στις λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ στα αιτήματα περιλαμβάνεται και η πρόσληψη προσωπικού.

«Παρά τις διαμαρτυρίες αλλά και την προειδοποιητική στάση εργασίας που πραγματοποίησε ο κλάδος στις 17 Ιουλίου για την προκήρυξη παροχής και ανάθεσης υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης στον Σταθμό Αυτοκινήτων αλλά και σε λοιπές Λιμενικές Εγκαταστάσεις, η Διοίκηση του ΟΛΠ επανέλαβε τη διαδικασία με καταληκτική ημερομηνία στις 17 Σεπτεμβρίου. Παραμένουμε απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις που θίγουν και υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου μας σήμερα και στο μέλλον», αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ένωση Λιμενεργατών τονίζει επίσης ότι «η διοίκηση του ΟΛΠ οφείλει να προχωρήσει σε προσλήψεις λιμενεργατών για να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού αντί να ψάχνει στην αγορά για εργολάβους».

Τέλος, ζητά να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη προκήρυξη και η διοίκηση να ικανοποιήσει το αίτημα του κλάδου για προσλήψεις λιμενεργατικού προσωπικού.

newsbeast.gr