Θέματα ναυτιλιακής και λιμενικής συνεργασίας, στο επίκεντρο του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Θέματα ναυτιλιακής και λιμενικής συνεργασίας, ήταν στο αντικείμενο συναντήσεων που είχε στο Ριάντ, στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, αντιπροσωπεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με επικεφαλής τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο υπουργός είχε συναντήσεις με τον υφυπουργό Μεταφορών (αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας), με τον πρόεδρο του ομίλου Al-Tayar και με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Ναυτιλιακής Εταιρίας της Σαουδικής Αραβίας Bahri.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 4ης μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, αποδόθηκε έμφαση στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο χωρών για την υπογραφή διμερούς ναυτιλιακής συμφωνίας, που εκκρεμεί από το 1997 και πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος γραπτής διαβούλευσης.

Μεταξύ των δυο αντιπροσωπειών, έλαβε χώρα εκτενής συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο επί του περιεχομένου και συμφωνήθηκε η συνέχιση των διαβουλεύσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Χθες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών της Σαουδικής Αραβίας, παρουσία του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι δυο άνδρες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους, για την υπογραφή ναυτιλιακής συμφωνίας, που θα λάβει χώρα στον Πειραιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ