Αρνητικά τα 12 τεστ για κορωνοϊό στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

κρουαζιερόπλοιο

Αρνητικά, είναι τελικά, τα τεστ των 12 μελών του πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 που είχαν βγει θετικά, αναγκάζοντάς το να καταπλεύσει από την Μήλο στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα τεστ που έγιναν στον Πειραιά στα 12 μέλη του πληρώματος που είχαν βγει θετικά στον ιό, είναι τελικά αρνητικά και θεωρείται πως από λάθος βγήκαν θετικά στο πρώτο εργαστήριο στην Κρήτη.

Πλέον αλλάζει ολόκληρη η διαδικασία που θα τηρηθεί, αφού ο ΕΟΔΥ θα κάνει τεστ σε όλα τα μέλη του πληρώματος, και εάν βγουν αρνητικά τότε το κρουαζιερόπλοιο θα αποχωρήσει από τον Πειραιά. Εάν έστω και ένα τεστ βγει θετικό τότε η κατάσταση θα επανεξεταστεί προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και με τα τεστ να διαφανεί πόσοι από το πλήρωμα ή και του επιβάτες έχουν κολλήσει τον ιό.

Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν αρχικά σε απομόνωση εντός του πλοίου.

 Η ΤUI Cruises προσθέτει επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises είναι σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η TUI Cruises είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θα μεταβούν στο κρουαζιερόπλοιο

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, θα επιβιβαστεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μεταξύ των οποίων, κατά πληροφορίες, και ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.

Παράλληλα, η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

newsbomb.gr