Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς. Από πλευράς Ναυτικού Επιμελητηρίου συμμετείχαν, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Γράτσος, ο Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Σαρλής, ο Διευθυντής κ. Γιάννης Τσενεμπής, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οι κύριοι Βασίλειος Λογοθέτης, Αντώνης Αγαπητός και Γιώργος Πατέρας.

   Στην συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα, υπήρξε μια δημιουργική συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν στο λιμάνι του Πειραιά, τη ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία, το θαλάσσιο τουρισμό, τη ναυτική εκπαίδευση, το ΝΑΤ καθώς και το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Ναυτικού Επιμελητηρίου.

    Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου παρουσίασαν τις θέσεις τους στα παραπάνω θέματα, αλλά και ο Υπουργός κ. Δρίτσας διατύπωσε τις θέσεις, τις απόψεις και τις ενέργειες του Υπουργείου πάνω σε αυτά.

   Με τη συζήτηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΟΛΠ στην επικαιρότητα, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα Μέλη του Ναυτικού επιμελητηρίου για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Υπουργείου σε σχέση με τη Σύμβαση Παραχώρησης και τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δημοσίου. Δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως οι προθεσμίες που έχουν τεθεί είναι δεσμευτικές για την Κυβέρνηση, την πολιτική της οποίας υλοποιεί το Υπουργείο.

Καταλήγοντας, επισημάνθηκε αμφίδρομα, η ανάγκη για συχνή και συστηματική επικοινωνία του Υπουργείου και του Ναυτικού Επιμελητηρίου.{jcomments on}