Σύγκρουση του ταχύπλοου Alboran, με ιδιωτικό σκάφος στα Κανάρια νησιά

σύγκρουση

Τρία άτομα τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση του ταχύπλοου επιβατηγού πλοίου και ενός ιδιωτικού γιοτ, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Γκραν Κανάρια περίπου στις 16.30 το απόγευμα της Πέμπης.

Το ταχύπλοο Alborán, που ανήκει στην εταιρεία Naviera Armas, εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες των Καναρίων Νήσων, Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια και Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, με 129 επιβάτες και 21 μέλη πληρώματος.
Κανένας από τους επιβάτες ή το πλήρωμα του Alboran δεν τραυματίστηκε και δεν υπέστη καμία ζημιά ή καταστροφή κανένα από τα οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου.

σύγκρουση σύγκρουση Alboran 2 Alboran 1

Αρχικά, το πλήρωμα του Alborán υπέθεσαν ότι είχαν συγκρουστεί με κάποιο εμπορευματοκιβώτιο που είχε πέσει στη θάλασσα, αν και ο πλοίαρχος σε δήλωση του υποστήριξε πως παρατήρησε κάτι που έμοιαζε με κομμάτια από σκουπίδιατη στιγμή που τα πλοίο ήταν πολύ κοντά για να μπορέσει να αλλάξει την πορεία του και καθώς το Alboran ταξίδευε με ταχύτητα 38 κόμβων.[iframe id=”https://api.laprovincia.es/gmv2/widget/galeria-1c/13/pT_videos/pG_5be49985fab46c01e0afb92e”]

Δεν μπορούσε να κάνει κάτι ώστε να αποφύγει να περάσει πάνω από αυτό το εμπόδιο και είπε ότι αισθάνθηκε ένα «χτύπημα» πάνω στο πλοίο.
Ένας από τους επιβάτες του πλοίου και οδηγός φορτηγού, ο Bartolomé Melián, είπε ότι αυτός και άλλοι επιβάτες έσπευσαν στο κατάστρωμα για να δουν τι είχε συμβεί όταν αισθάνθηκαν την πρόσκρουση περίπου εννέα χιλιόμετρα ανοιχτά της ακτής του Bañaderos και είδε ένα μικρό καταμαράν και ένα μεταλικό κουτί με ένα άτομο επάνω του να περνά ακριβώς δίπλα από το πλοίο.

Αξιωματούχοι της ακτοφυλακής κλήθηκαν και έστειλαν 3 σκάφη και ένα ελικόπτερο και είδαν δύο άτομα να επιπλέουν και ένα άλλο να βρίσκεται στο κατεστραμμένο καταμαράν.

Και τα τρία άτομα σώθηκαν και επιβεβαίωσαν ότι κανένας άλλος δεν υπήρχε στο σκάφος. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Dr Negrín του Las Palmas για έλεγχο και αργότερα πήραν εξιτήριο. Από τους επιβάτες του Alboran, μόνο μία – μια γυναίκα που υπέστη πανικού, χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη.

Οι λιμενικές αρχές και η εταιρεία Naviera Armas έχουν ξεκινήσει έρευνα για να μάθουν πώς συνέβη η σύγκρουση.

[iframe id=”https://api.laprovincia.es/gmv2/widget/galeria-1c/13/pT_videos/pG_5be4847ba4139365bb7f3442″]

[iframe id=”https://api.laprovincia.es/gmv2/widget/galeria-1c/13/pT_videos/pG_5be5fed0a4139365bb7f372e”]

[iframe id=”https://api.laprovincia.es/gmv2/widget/galeria-1c/13/pT_videos/pG_5be5836a897ae0174e449382″]