Στην Corsica Ferries πουλήθηκε το Superstar της Tallink

Η Tallink Superfast Limited, θυγατρική της Εσθονικής ναυτιλιακής εταιρείας AS Tallink Grupp, έχει συνάψει συμφωνία με την Ιταλική Medinvest SpA (Corsica Ferries Group) για να πουλήσει το πλοίο Superstar προς 91.500.000 ευρώ (98,3 εκατομμύρια δολάρια).

Παράλληλα AS Tallink Grupp και Medinvest SpA υπέγραψαν ναυλοσύμφωνο, σύμφωνα με το οποίο η Tallink θα συνεχίσει να λειτουργεί το Superstar στη γραμμή Ταλίν-Ελσίνκι μέχρι τις αρχές του 2017, όταν το νέο πλοίο της Tallink που θα χρησιμοποιεί LNG θα ξεκινήσει δρομολόγια στην ίδια γραμμή.

Η αλλαγή της ιδιοκτησίας και της έναρξης της περιόδου ναύλωσης του Superstar αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2015.

Η Tallink δήλωσε ότι η πώληση του Superstar θα οδηγούσε σε εφάπαξ λογιστική ζημία ύψους 7,6 εκατομμυρίων ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2015.

“Οι εισπράξεις σε μετρητά από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την εξόφληση δανείων και για την προκαταβολή του νέου LNG πλοίου που βρίσκεται υπό κατασκευή. Ο όμιλος αναμένει να επιβαρυνθεί με εφάπαξ δαπάνες από την πρόωρη λήξη της σύμβασης δανείου, που σχετίζονται με την πώληση του πλοίου.{jcomments on}