Τελετή ονοματοδοσίας του νέου LNG πλοίου ΜΕGASTAR της ΤΑLLINK

Η τελετή ονοματοδοσίας του νέου LNG πλοίου ”ΜΕGASTAR”, της ΤΑLLINK SILJA LINE πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Meyer Turku της Φινλανδίας και έλαβε χώρα τη 1η Ιουλίου του 2016 .

Die-neue-Fähre-Megastar-noch-im-Baudock-der-Meyer-Werft-TurkuCmRcMcPWgAA8M3R

Ο πρόεδρος της εταιρίας , Janek Stalmeister, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της κατασκευής του πλοίου τονίζοντας τον πράσινο προσανατολισμό του και δήλωσε ευτυχής για το γενονός  πως ανάδοχος του πλοίου ειναι η πρόεδρος της Φινλανδίας , Tarja Halonen, η οποία δικαρίνεται για τις οικολογικές τις ευαισθησίες.  Με την σειρά του ο CEO των ναυπηγείων Dr. Jan Meyer σημείωσε μεταξύ άλλων πως είναι ευχαριστημένος  που μετά απο μόλις ενάμιση χρόνο  εργασίας (μελέτες , σχεδιασμός & κατασκευή) πάνω σε αυτο το project, έχει ήδη ολοκληρωθεί η μισή και πλέον κατασκευη του πλοίου .

CmR3kejWgAE8H62.jpg largeΑπο αριστερά : Ο CEO των Ναυπηγείων Μeyer Dr. Jan Meyer , εκπρόσωπος της WWF μαζί  το σήμα κατατεθέν και σύμβολο της , η Πρόεδρος  της Φινλανδίας και ανάδοχος του πλοίου, Κα Tarja Halonen και ο πρόεδρος  της ΤΑLLINK SILJA LINE , Κος  Janek Stalmeister.

Στην – εντός παραδοσιακού πλαισίου – τελετή έγινε εκτενής αναφορά και στην επικείμενη συνεργασία της Τallink Silja line με τον οργανισμό  WWF, με σκοπό την προστασία ενός είδους φώκιας που κατοικεί στη θάλασσα της Βαλτικής .

megastar

Στο χωρητικότητας 49.000gt  cruise ferry  το οποίο χαρακτηρίζεται για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες προς τους επιβάτες  , θα είναι τοποθετημένες σε 8 σημεία γιγαντοοθόνες, οι οποίες θα ενημερώνουν αρχικά το κοινά για τις δράσεις της WWF και ύστερα ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί ειτε να υποστηρίζει  υπογράφοντας,  είτε να συνδράμει ενεργά ενισχύοντας με κάποιο ποσό τον οργανισμό.

f-txybMh7FE

Η καθέλκυση του 212 μέτρων πλοίου θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου και οι δοκιμαστικοί πλόες έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του έτους, με την παράδοση να τοποθετείται στις αρχές του 2017.

Εκτενής αναφορα στο πλοιο ,στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του εδω. MEGASTAR: “To πρώτο LNG Cruise Ferry της Tallink”

[email protected]
Πηγή φώτο: : megastar.tallink.comwww.marinelink.com, www.tallinnatutuksi.fi, www.schiffsjournal.de