Ύποπτη σύλληψη ελληνικού πλοίου στο Περού

Dimitris C Ελληνικό πλοίο

Σε μπελάδες φαίνεται πως “μπήκε” το Ελληνικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dimitris C, καθώς μετά από έλεγχο από την αστυνομία και από τελωνειακούς υπαλλήλους που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Ilo του Περού, βρέθηκαν στο πλοίο 3 τσάντες με 120 “τούβλά” κοκαΐνης. Επίσης η αστυνομία κατάσχεσε 16.243$ σε μετρητά.

Το πλοίο και το πλήρωμα κρατούνται, η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και η αστυνομία περιμένει την άφιξη των εκπαιδευμένων στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, σκύλων. Το πλοίο έχει 23 άτομα πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων 16 Ουκρανών, 3 Ρώσων και 4 Τανζανών και έφθασε από το Iquique της Χιλής, με επόμενο λιμάνι να είναι το Guayaquil στον Ισημερινό.

Βέβαια το οτι αυτό το περιστάτικό συνέβει στο Περού, μας βαζει σε αρκετές υποψίες καθώς είναι γνωστή η τακτική που ακολουθούν οι αρχές της χώρας. Είναι η πολλοστή φορά που έρχεται ανακοινώνεται από τις αρχές οτι συνεήφθει πλήρωμα πλοίου που στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και σίγουρα και η περίπτωση του πλοίου Dimitris C μοιάζει πολύ με τις προηγούμενες.

Στο Περού, η πλειοψηφία των συλλήψεων ναυτικών γίνονται για να αποτελέσουν οι ναυτικοί εργαλεία στα χέρια των αρχών που θέλουν να δείξουν οτι τάχα μου εργάζονται για την καταπολέμηση των ναρκωτικών είτε ακόμα χειρότερα για να αποσπάσουν χρήματα από τους εφοπλιστές.

Αυτό που μας βάζει σε υποψίες είναι το γεγονός οτι δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα σημαντικά στοιχεία όπως, το βάρος των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν, σε ποιό σημείο του πλοίου εντοπίστηκαν, αν τα μετρητά που κατασχέθηκαν ανήκουν σε όλο το πλήρωμα ή μόνο σε ένα άτομο και βέβαια αναρωτιέται κανείς,πού είναι το έγκλημα το να έχουν οι ναυτικοί ενός πλοίου που ταξιδεύει, 16.000$ μαζί του.Οι φωτογραφίες που βλέπετε δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αστυνομικές αρχές.