Σύγκρουση πλοίων στη Βαλτική

Το product tanker Maersk Etienne και το Bulk Carrier Coral Opal συγκρούστηκαν στο στενό Irben, στη Βαλτική Θάλασσα στα χωρικά ύδατα της Λετονίας.Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, το Coral Opal προσέκρουσε με την πλώρη στην πρύμνη του Maersk Etienne. Και τα δύο πλοία υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Το Coral Opal υπέστη ρήγμα στη δεξαμενή έρματος με αποτέλεσμα να σημειωθεί μικρής κλίμακας εισροή νερού, και σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε μικρή διαρροή πετρελαίου.
Το Coral Opal κατευθύνθηκε προς το Ventspils ενώ το Maersk Etienne κατευθύνθηκε στη Ρίγα, για επιθεώρηση των ζημιών. Το MRCC της Ρίγας ανέφερε πως τη σύγκρουση προκάλεσε επικίνδυνος χειρισμός. Το Bulk carrier ταξίδευε από τη Ρίγα προς το Άμστερνταμ φορτωμένο με άνθρακα ενώ το Maersk Etienne από το Ρουέν της Γαλλίας προς στη Ρίγα.
Το product tanker Maersk Etienne με IMO 9274642, και βάρος 36941dwt, χτίστηκε το 2004 και φέρει σημαία Δανίας. Διαχειριστής είναι η MAERSK TANKERS A / S.
Το Bulk carrier Coral Opal, με IMO 9591973 και βάρος 78090dwt, χτίστηκε το 2012 και φέρει σημαία Παναμά. Διαχειριστής είναι η TEMM MARITIME CO LTD από την Ιαπωνία.

coralopal  Maersk Etienne wmn

φωτογραφίες: fleetmon.com, worldmaritimenews.com