Η Anek Lines με ρωσική εταιρεία ετοιμάζουν ναυτιλιακό κολοσσό

Anek Lines

Σε συμφωνία για το κτίσιμο ενός ναυτιλιακού κολοσσού έχουν καταλήξει η Anek Lines και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κρουαζιέρας, η ρωσική Smolny, που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η συμφωνία, στην οποία αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα Kommersant της Αγίας Πετρούπολης, προβλέπει τη συμμετοχή μιας ακόμα εταιρείας, της Litinus Group, που έχει έδρα στο Ρέθυμνο αλλά και γραφεία στο Κίεβο και ασχολείται με τις πωλήσεις ακινήτων. Στο εταιρικό σχήμα θα υπάρξει και μια τέταρτη εταιρεία, η Prime Bulk, που παρέχει συμβουλευτικές επενδυτικές υπηρεσίες.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η δημιουργία μιας μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας επιβατικών μεταφορών που θα δραστηριοποιείται καταρχήν στη Βαλτική, χωρίς να αποκλείεται αργότερα να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στη Μεσόγειο ή σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την Kommersant, η πλειοψηφία του 51% της νέας εταιρείας θα ελέγχεται από τη ρωσική πλευρά ενώ η Anek Lines θα έχει συμμετοχή με ένα πλοίο μεταφορικής ικανότητας 2.500 επιβατών. Στόχος είναι η κρουαζιέρα στην καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και ο χειμερινός τουρισμός που είναι αναπτυγμένος στην περιοχή των χωρών της Βαλτικής, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εφόσον οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες, τότε η εταιρεία θα ξεκινήσει τη δρομολόγηση πλοίου από τον Απρίλιο του 2019.

candiadoc