Σύγκρουση πλοίων κοντά στο Χονγκ Κονγκ. 11 ναυτικοί αγνοούμενοι.

Έντεκα μέλη του πληρώματος εξακολουθούν να αγνοούνται όταν το φορτηγό πλοίο τους βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με container ship νότια του νησιού Po Toi, έξω από το Χονγκ Κονγκ σήμερα ξημερώματα.

Ο μόνος επιζών , ένας 47 ετών ναυτικός, διασώθηκε από ένα διερχόμενο αλιευτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στο Χονγκ Κονγκ, μετά τη σύγκρουση που συνέβη 3,7 χιλιόμετρα νότια από το νησί Po Toi στι 2:30 π.μ. Ο ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ruttonjee στο Wan Chai.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσηςαπό αέρα και θάλασσα βρίσκεται σε εξέλιξη, και συντονίζεται από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Guangdong.

accident po toi island

                   φωτογραφία του σημείου της σύγκρουσης από το νησί Po Toi

Από το Χονγκ Κονγκ, απέπλευσαν τρία πυροσβεστικά πλοία, δύο σκάφη κατάδυσης και ένα ελικόπτερο συμμετέχουν επίσης στην έρευνα.

Το 97 μέτρων φορτηγό πλοίο Zhong Xing 2 μετέφερε τσιμέντο από την επαρχία Hebei Haikou, στην επαρχία Hainan κατά τη στιγμή της σύγκρουσης , σύμφωνα με τη λιμενική αρχή του Χονγκ Κονγκ. Είχε πλήρωμα 12 άτομα.

zhong xing 2

                                       το τελευταίο στίγμα του Zhong Xing 2

Εκπρόσωπος του λιμενικού δήλωσε οτι το πλοίο Zhong Xing 2 με σημαία Κίνας, συγκρούστηκε με το300 μέτρων container ship MOL Motivator με σημαία των Νήσων Μάρσαλ, που έπλεε από το Χονγκ Κονγκ προς το Yantian της Guangdong.

“Το Zhong Xing 2 φέρεται να βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση”, είπε . ” Ένας από το πλήρωμα διασώθηκε από ένα αλιευτικό σκάφος, ενώ τα άλλα 11 μέλη του πληρώματος αγνοούνται.”

Είπε ότι η υπηρεσία έχει ειδοποιήσει τα παραπλέοντα σκάφη για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά να μείνουν έξω από την περιοχή του ναυαγίου.

crash point

                            οι πορείες των δυο πλοίων και το σημείο της σύγκρουσης

 

 

MOL MOTIVATOR

              Ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών. Το container ship Mol Motivator.