Δραματική διάσωση ναυτικών από βυθιζόμενο φορτηγό πλοίο στο Hong Kong

φορτηγό πλοίο Hong Kong

Θάλασσα της Κίνας, πρωί Κυριακής 27 Αυγούστου 2017. Η τροπική καταιγίδα Pakhar βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο δρόμο της συναντά το φορτηγό πλοίο Hong – Tai 176 που πλέει στη θαλάσσια περιοχή 64 νμ ανατολικά του Χονγκ Κονγκ. Το πλοίο παλεύει με τις άσχημες καιρικές συνθήκες, όμως λίγο αργότερα εκπέμπει S.O.S. Αμέσως το Κέντρο Θαλάσσιου Συντονισμού του Χονγκ Κονγκ, ειδοποίησε την (GFS) Government Flying Service of China, στις 7 π.μ. τοπική ώρα ότι ένα σκάφος βυθίζεται περίπου 64 ναυτικά μίλια ανατολικά του Χονγκ Κονγκ, με τα 11 μέλη του πληρώματός του να αναμένουν τη διάσωση τους στο κατάστρωμα της γέφυρας.

Έτσι ξεκινά μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των 11 μελών του πληρώματος με ένα αεροπλάνο Challenger 605 για να εντοπίσει την ακριβή θέση του. Όταν το αεροπλάνο εντόπισε το φορτηγό πλοίο Hong Tai 176, η πλώρη του ήταν ήδη βυθισμένη στο νερό. Λίγη ώρα αργότερα, έφθασε στην περιοχή και ένα ελικόπτερο Super Puma L2 το οποίο και διέσωσε όλα τα μέλη του πληρώματος στις 09:40 περίπου τοπική ώρα. Μέχρι να ξεκινήσει η απομάκρυνση των ναυτικών από το κατάστωμα, περισσότερο από το μισό του πλοίου είχε βυθιστεί. Μόνο ένας από τους έντεκα ναυτικούς είχε τραυματιστεί ελαφρά στα πόδια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι οι οποίοι άγγιζαν τα επίπεδα ανέμων τυφώνα, υπήρχε χαμηλή νέφωση και καταρακτώδης βροχή, ενώ το πλήρωμα ανέφερε πως η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 500 μέτρα.

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε πλάνα από τη διάσωση, μέσα από το ελικόπτερο Super Puma.

[youtube id=”pLA4YYnYNOI”]