Στα ανοιχτά του Τόγκο το Ελληνικό δεξαμενόπλοιο που χάθηκε την Τετάρτη;;

Στα ανοικτά του Τόγκο ενδέχεται να βρίσκεται το πετρελαιοφόρο, το οποίο εξαφανίσθηκε αυτή την εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών της Γκάνας με 24μελές πλήρωμα, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Γκάνας.

Η ελληνική εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών Fairdeal ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως έχασε την Πέμπτη την επαφή με το δεξαμενόπλοιο MT Fair Artemis, υπό σημαία Λιβερίας, το οποίο έπλεε στα ανοικτά της Γκάνας.

 

«Το πλοίο δεν είναι πλέον στα ύδατά μας, έφυγε και υποψιαζόμαστε πως κατευθύνθηκε προς το Τόγκο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού της Γκάνας Ερίκ Αγκρέ-Κουασί. Το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας αναμένει επιβεβαίωση εκ μέρους των αρχών του Τόγκο, πρόσθεσε.

Το MT Fair Artemis μετέφερε μαζούτ και είχε 24μελές πλήρωμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fairdeal. Ο καπετάνιος του πλοίου και ο πρώτος μηχανικός είναι Έλληνες, ενώ σε αυτό επιβαίνουν επίσης τέσσερις υπήκοοι από τη Σρι Λάνκα, ένας από τη Γκάνα και 17 Φιλιππινέζοι.

Εκπρόσωπος της Fairdeal, που είναι σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή των τοπικών αρχών για τον εντοπισμό του πλοίου και σημείωσε πως η τελευταία επαφή με τον καπετάνιο έγινε στις 6 μ.μ. της Τετάρτης 04/06, όταν αυτό έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνα.

Πληροφορίες από τις αρχές της Γκάνα, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για εκδήλωση πειρατείας, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.