Πλοίο θανάτου με κοκαΐνη αξίας 250 εκ. δολαρίων

Ναρκωτικά Kraken

Ένα τεράστιο φορτίο με ναρκωτικά, και πιο συγκεκριμένα κοκαΐνης 5,5 τόνων και αξίας 250 εκατ. δολαρίων βρέθηκε στο bulk carrer KRAKEN I και κατασχέθηκε από την αστυνομία του Εκουαδόρ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαίου και στέφθηκε με επιτυχία καθώς οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την τεράστια αυτή πσότητα κοκαΐνης συσκευασμένη σε 5070 πακέτα συσκευασμένα σε 176 τσάντες κατασκευασμένες από λινάτσα. Το πλοίο έφθασε στην Σάντα Έλενα, Εκουαδόρ, στις 4 Μαΐου, για να φορτώσει ένα φορτίο προς τον Παναμά και στη συνέχεια να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Το πλοίο αγκυροβόλησε στο Libertad Yacht Club, το οποίο από μόνο του αποτέλεσεαφορμή για κινητοποίηση για τοπικές αρχές δίωξης ναρκωτικών.

Από την επιχείρηση συνελήφθησαν 20 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, όπως της Ισπανίας, της Κολομβίας, του Παναμά, της Κολομβίας, του Περού, της Βενεζουέλας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ονδούρας. Οι σακούλες όπως μπορεί είναι λογικό, βρέιηκαν σε σημείο του πλοίου με διπλό πυθμένα, πιθανώς στις δεξαμενές έρματος. Δεν έχει ασκηθεί κάποια δίωξη κατά του πληρώματος ή της διαχειρήστριας εταιρείας, όμως είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα ναρκωτικά φορτώθηκαν σε τμήματα του πλοίου που κάποιος δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση χωρίς τη βοήθεια ή τη συμμετοχή του πληρώματος.

Φωτογραφίες από το El Telegrafo eltelegrafo.com.ec

Kraken 2