Πέντε πλοία της Hanjin απέκτησε η Capital του Β. Μαρινάκη

Capital Athenian container

Η εταιρία Capital Ship Management Corp., παρέλαβε ένα μεταχειρισμένο container ship τύπου Post-Panamax. Πρόκειται για το πρώην Hanjin China που μετονομάστηκε σε “Athenian”.
Το πλοίο 118.835 dwt κατασκευάστηκε από το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries το 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το VesselsValue, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αγοράστηκε μέσω της διαδικασίας δημοπρασίας, ύστερα από την κατάσχεση του, έναντι τιμής 33 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Hnajin China container
Με χωρητικότητα 9.954 TEU, μήκος 349.65μ και πλάτος 45.6μ το τύπου Post-Panamax πλοίο, είναι ένα από τα πέντε αδελφά πλοία που αγοράστηκαν στα τέλη Μαρτίου, και τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στον νέο ιδιοκτήτη τους το 2017.

Τα υπόλοιπα πλοία που θα παραλάβει η εταιρεία, είναι τα Hanjin Korea, Hanjin Netherlands, Hanjin Spain και Hanjin United Kingdom, που κατασκευάστηκαν το 2010 και το 2011. Όλα τα πλοία αποκτήθηκαν μέσω δημοπρασίας μετά την πτώχευση της ναυτιλιακής εταιρείας Hanjin Shipping.

Πρόκειται για μια άκρως επιτυχημένη κίνηση του Έλληνα εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που ενισχύει το στόλο αλλά και την θαλάσσια παρουσία της Capital Ship Management.to