Πειρατές απήγαγαν πλήρωμα πλοίου στη Νιγηρία

Πειρατές

Επίθεση από πειρατές δέχθηκε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Demeter, στις 06:00 UTC στις 21 Οκτωβρίου στη θέση 03 47N 007 09E, νότια του λιμένα Harcourt, στο Bight of Bonny της Νιγηρίας. Το περιστατικό συνέβει ενώ το πλοίο έπλεε από το Malabo της Γουινέας προς τη Μονρόβια της Λιβερίας με ενδιάμεσο σταθμό το Onne Νιγηρίας. Οι πειρατές επιβιβάστηκαν στο πλοίο, απαγάγοντας 6 μέλη του πληρώματος και πιο συγκεκριμένα τον Πλοίαρχο, τον Ύπαρχο, to Ανθυποπλοίαρχο, τον Δεύτερο Μηχανικό, τον Λοστρόμο και τον Μάγειρα. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το Demeter. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, υπήρχαν 8 πειρατές σε ένα μαύρο ταχύπλοο.

Τα υπόλοιπα 12 μέλη του πληρώματος ανέφεραν πως το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του προς τη Μονρόβια. Στις 13:00 UTC στις 23 Οκτωβρίου το πλοίο βρισκόταν στον Κόλπο της Γουινέας νοτιοανατολικά του Abijan, κατευθυνόμενο προς Monrovia με ταχύτητα περίπου 12 κόμβων. Οι εθνικότητες των απαχθέντων μελών του πληρώματος είναι άγνωστες.
Στις 23 Οκτωβρίου οι αρχές της Νιγηρία δήλωσαν ότι ασκεί αποτελεσματική δράση κατά της πειρατείας και των ένοπλων ληστών και ότι δεν επιτρέπεται η χρήση οπλισμένων φρουρών σε πλοία που εκτελούν πλόες στα ύδατά της ή στους λιμένες της χώρας. Ο κανονισμός ισχύει για όσους φέρουν πυροβόλα όπλα. Οι αρχές της Νιγηρίας προειδοποίησαν ότι όποιο πλοίο βρεθεί με ένοπλους φρουρούς να επιβαίνουν σε αυτό, θα κρατείται.

Demeter map

φωτογραφία: fleetmon.com